Mainos

Väärennettyjä tuhannen kruunun seteleitä liikkeellä

Helsingissä liikkuu jälleen väärää rahaa, tällä kertaa väärennettyä Ruotsin rahaa. Väärennettyjä tuhannen kruunun seteleitä on vaihdettu Helsingissä viime aikoina runsaasti. Osa väärennetyistä seteleistä on yritetty vaihtaa rahanvaihtotoimistoissa. Osa on vaihdettu torilla, ravintoloissa ja hotelleissa. Väärät setelit on valmistettu värikopiokoneella. Rikoskomisario Raimo Matilaisen mukaan poliisi on pidättänyt neljä suomalaista rahanvaihtajaa, kolme miestä ja yhden naisen.

Jos väärennetyn rahan ottaa edullisesti vastaan ja yrittää vaihtaa sen sitten pankissa tai rahanvaihtotoimistossa, menettää rahan ilman korvausta. Jos taas tietää rahan vääräksi ja vielä yrittää vaihtaa sen, saa siitä lisäksi rangaistuksen, varoittaa poliisi.

Pääkaupunkiseudulla ja myös muissa maan suurissa kaupungeissa liikkuu aika ajoittain väärää rahaa, pääasiassa dollareita ja Ruotsin kruunuja. Osa niistä on valmistettu värikopiokoneilla, osa on painettu offset-koneilla. Helsingissä rikospoliisin talous- ja omaisuusrikosyksikkö kehottaa kauppoja ja hotelleja varovaisuuteen, kun ne ottavat vastaan suuria ulkomaisia seteleitä. Havainnoista voi ilmoittaa poliisille, puh. (09)189 47 40.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.