Mainos

Väärennettyjä seteleitä liikkeellä Suomen MM-rallissa

Jyväskylästä on löydetty viikonloppuna kolme väärennettyä 50 euron seteliä. Niitä käytettiin maksuvälineenä MM-rallin aikana. Kyseessä ovat ensimmäiset Suomesta tavatut väärennetyt 50 euron setelit.

Väärennettyjä 50 euron seteleitä käytettiin maksuvälineenä MM-rallin aikana Jyväskylässä. Maanantaihin mennessä väärennettyjä seteleitä oli löytynyt kolme. Poliisi pitää mahdollisena, että väärennöksiä paljastuu vielä lisää. Väärennettyjä seteleitä oli liikkeellä 9.-12. elokuuta eli ralliviikonlopun ruuhkissa. Kahta seteliä käytettiin maksuna ravintolassa ja yhtä rallin erikoiskokeella vaatemyyntikojussa.

Rikoskomisario Heikki Miilunpohjan mukaan väärennettyjä 50 euron seteleitä ei ole Suomessa aiemmin tavattu. Suuremmilla euroseteleillä on meilläkin tehty rikosyrityksiä.

Ralliviikonloppuna löytyneet väärennetyt setelit ovat melko korkealaatuisia. Niistä puuttuu kuitenkin vesileima, turvalanka ja hologrammista arvomerkintä. Kolmessa setelissä on sama itävaltalainen sarjanumero N53005801008. Setelin arvoa osoittava läpikohdistuskuvio ei osu kohdalleen. Väärennös on pinnaltaan liukkaan tuntuinen verrattuna aitoon seteliin. Se ei myöskään käyttäydy UV-valossa aidon setelin tavoin.

Miilunpohja kehottaa rahan vastaanottajia olemaan tarkkaavaisia ja tutkimaan setelien aitoustekijöitä. Väärennettyjä seteleitä käytetään mahdollisesti yksittäisinä maksuvälineitä tai sitten isompia summia maksettaessa aitojen setelien seassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.