Mainos

Väärennettyjä ajokortteja myynnissä Ruotsissa

Ruotsissa on myyty tuhansia väärennettyjä tai väärin laadittuja ulkomaisia ajokortteja, uskoo maan poliisi. Väärennetyn kortin vaihtaminen ruotsalaiseen ei kuitenkaan onnistu helpolla, virkavalta vakuuttaa.

Dagens Nyheter-lehden mukaan lehti-ilmoituksissa on kaupattu espanjalaisia ajokortteja 5 000 kruunulla eli noin 3 500 markalla. Tukholman poliisin tiedottaja Claes Cassel vahvistaa poliisin saaneen haltuunsa useita epäillyttäviä ajokortteja. Cassel uskoo, että Ruotsissa liikkuu tuhansia väärennettyjä ajokortteja.
Nils Högfeldt Tukholman lääninhallituksen liikenneyksiköstä kertoo poliisin saaneen viime aikoina haltuunsa kymmenkunta väärennettyä espanjalaista ja belgialaista ajokorttia. Ajokorttipetokset ovat hänen mukaansa lisääntyneet viime aikoina. Poliisin käsiin väärennetyt ajokortit ovat tulleet siten, että niiden haltijat ovat halunneet vaihtaa ne ruotsalaisiin kortteihin. Poliisi tarkastaa automaattisesti haltijan henkilötiedot maasta, jossa kortti on annettu, ja tällöin kiinnijääminen on todennäköistä.

Espanjalaisia ajokortteja kauppaa lehdissä yritys, jolla on postilaatikko-osoite yksityisessä postilaatikkoyrityksessä. Yrityksen puhelinnumero on matkapuhelimeen, jonka haltijaa ei ole pystytty jäljittämään. Espanjalaisella ajokortilla voi hyvin ajaa Ruotsissa, koska Espanja ja Ruotsi molemmat kuuluvat EU:hun. Periaatteessa kortti on kuitenkin annettava siinä maassa, jossa henkilö asuu, ja siksi se on jossain vaiheessa vaihdettava ruotsalaiseen.
(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.