Mainos

Vaaratilanne Helsingin metrossa

Matkustajat saivat vammoja, kun metrojuna heilahti rajusti kuljettajan virheen seurauksena.

Keskustaan matkalla olleessa metrojunassa sattui maanantaina klo 8.30 vaaratilanne Kulosaaren sillan työmaan itäpäässä.

Työmaan vaihdetta lähestyneen metrojunan kuljettaja ei inhimillisen virheen vuoksi alentanut junan nopeutta rajoituksen mukaisesti. Paikalla oli 25 km/h nopeusrajoitus ja radalla oli useita rajoituksen ennakkoilmoituksia ja niissä huomiovaloja. Juna ajoi vaihteeseen kuitenkin liian kovalla tilannenopeudella, jonka vuoksi metrojuna heilahti rajusti ja osa matkustajista sai pintavammoja.

Helsingin kaupungin liikennelaitos, HKL, on ryhtynyt toimenpiteisiin, joilla vastaavanlaisen tapahtuman toistuminen estetään.

Kaikkien kuljettajien kanssa keskustellaan henkilökohtaisesti rajoituksen ehdottoman noudattamisen tärkeydestä. Paikalle tullaan hankkimaan lisäksi erillinen nopeusnäyttö.

”Ennen vaihdetta asennetaan myös automaattinen nopeudenvalvontalaite. Siinä pakkopysäytysmagneetti pysäyttää liian suurella nopeudella vaihteeseen ajavan junan”, kertoo valvomomestari Teuvo Vainikainen HKL-Metroliikenteestä.

HKL pahoittelee matkustajille tilannetta ja junan äkkinäisen liikkeen mahdollisesti aiheuttamia tapaturmia. Kyseisen metrojunan niitä matkustajia, jotka ovat kärsineet vahinkoa junan heilahtaessa, pyydetään ottamaan yhteyttä HKL:n palautesihteeriin joko sähköpostilla palaute.hkl@hel.fi tai puhelimitse 09 310 12345.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.