Mainos

Väärän rahan hallussapitäjä vangittu

Vääriä tuhannen markan seteleitä hallussa pitänyt mies on vangittu. Häneltä löytyi viime keskiviikkona vajaat sata väärennettyä tuhatlappusta, tutkinnanjohtaja Lars Grönroos keskusrikospoliisista kertoo. Lauantaina tehdyn vangitsemispäätöksen peruste on törkeä rahanväärennös.

Mies jäi kiinni ajettuaan lievää ylinopeutta moottoritiellä Hämeenlinnassa. Vuonna 1976 syntynyt mies on kotoisin Kylmäkoskelta. Kuulusteluissa hän on ollut Grönroosin mukaan varsin vaitonainen. Grönroos uskoo, että nyt löydetyt rahat ovat peräisin samasta erästä kuin muutkin viime aikoina liikkeellä olleet väärät tuhatlappuset.

Vääriä tuhannen markan seteleitä on ollut tässä kuussa liikkeellä sekä Lahdessa että Hämeenlinnassa. Niitä on mm. tarjottu maksuksi lahtelaisessa ravintolassa ja kaupan kassalla Hämeenlinnassa.

Rahan kanssa tarkkana

Tuhatlappusten kanssa kannattaa edelleen olla poliisin mielestä tarkkana, sillä vääriä rahoja saatetaan lähettää vielä liikkeelle. Viime keskiviikkona tehty pidätys rauhoittanee tosin tilapäisesti väärien rahojen levittämistä. Grönroos ei näe mitään syytä olettaa, että nyt poliisin tallessa olevat väärät rahat olisivat ainokaiset.

Kansalaiset ovatkin olleet varuillaan, sillä poliisille on toimitettu väärien rahojen lisäksi myös neljä oikeaa tuhannen markan seteliä, koska niistä puuttuu hologrammi. Vanhoissa tuhannen markan seteleissä ei ole hologrammia.

Väärät setelit ovat ensi katsomalta aidon näköisiä, mutta kuitenkin hieman suttuisia. Hämeenlinnassa poliisille joutuneissa seteleissä on ollut sama numero: 8011589889 ja Lahden setelissä 8011589518. Selkein ero aitoon seteliin nähden on, että hologrammista puuttuvat numerot 1000. Hologrammikin on väärissä seteleissä vain kiiltelevä läpyskä. Väärissä rahoissa ei ole vesileimojakaan. Yhteistä Hämeenlinnan tapauksissa on ollut, että seteleillä on ostettu vain muutaman kympin arvosta tavaraa.

Poliisilla on nyt hallussaan keskiviikkona löytyneiden setelien lisäksi kuutisenkymmentä väärennettyä tuhatmarkkasta. Rahojen painopaikasta ei ole toistaiseksi tietoa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.