Mainos

Vaarallisten aineiden kuljetusmääräykset uusittu

Liikenneministeriö on uusinut vaarallisten aineiden tie- ja rautatiekuljetusmääräykset. Uudet VAK-määräykset tulevat voimaan lokakuun alusta. Määräykset perustuvat tämän vuoden alussa voimaan tulleisiin ADR- ja RID-sopimuksiin sekä puitedirektiiveihin.

Uudistuksen tavoitteena on ollut sovittaa yhteen eri kuljetusmuotoja koskevat säädökset. Aineiden luokituksen, pakkausmääräysten ja kollien merkitsemisen osalta tie-, rautatie-, ilma- ja merikuljetusmääräykset ovat nyt yhteneväiset.

Kaasujen kuljetusmääräykset muuttuvat täydellisesti. Kaasupullot on merkittävä YK-numerolla. Tyhjien kaasupullojen ja -säiliöiden edellinen kuorma on merkittävä rahtikirjaan.

Vaarallisten aineiden luokkiin lisätään uusia aineita. Esimerkiksi aiemmin kiellettyjen räjähteiden kuljetus sallitaan viranomaisten erikseen hyväksymin ehdoin. Määräyksiä aletaan lisäksi soveltaa uusiin aineisiin kuten esimerkiksi kuumiin bitumituotteisiin. Nämä tuotteet on merkittävä uudella lipukkeella. Tuotteiden kuljetukseen aiemmin käytettyjä säiliöitä saa käyttää vuoteen 2007.
(STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja