Mainos

Vaarallista ainetta ympäristöön Nokialla

Kolariin joutuneesta säiliöautosta on valunut ympäristölle vaarallista natriumvetysulfidia. Ainetta on päässyt myös läheiseen järveen, ja alueen asukkaita kehotetaan välttämään uimista ja kalastamista. Turmassa kuoli henkilöauton kuljettaja.

Vaarallista natriumvetysulfidia on päässyt valumaan veteen ja maaperään säiliörekan ja henkilöauton kolarin jäljiltä Nokialla Pirkanmaalla.

Henkilöauton kuljettaja kuoli törmäyksessä, joka tapahtui valtatie 11:llä Murhasaaren sillalla puoli kahdeksan jälkeen illalla. Rekan peräosa kaatui kolarissa katolleen. Henkilöauton kuljettaja kuoli heti. Rekan kuljettaja loukkaantui.

Rekan säiliössä oli 24 tonnia syövyttävää ja hengitystä salpaavaa natriumvetysulfidia, jota vuosi ulos joitakin satoja litroja. Ainetta pääsi myös läheiseen Jokisjärveen.

Viranomaiset kehottavat lähialueen asukkaita välttämään uimista ja kalastamista. Varoitus koskee Hämeenkyröstä Nokialle vievää vesistöä ja Jokisjärveä. Vesi virtaa etelään.

Natriumvetysulfidi

- Tämä on täysin veteen liukeneva aine ja tässä on melkoinen virtaama, joten se hukkuu tuonne sitten. Tässä vaiheessa tietysti lähistön asukkaita kehotetaan välttämään uintia ja pyritään estämään, ettei kukaan mene ainakaan kalanpyydyksiä kokemaan, kertoi Pirkanmaan alueen päivystävä palopäällikkö Esko Kulmala onnettomuuspaikalta ennen kello 22:ta.

- Aamulla ympäristökeskus ottaa tästä näytteet ja seuraa tilannetta. Ainetta on mennyt luontoon vähäisiä määriä, joten tämän pitäisi selvitä aika nopeasti, Kulmala totesi.

Tie on poikki onnettomuuspaikalla aamuyöhön tai jopa aamuun saakka. Poliisi ohjaa liikenteen kiertotietä pitkin. Säiliöautoa on päästy tyhjentämään. Tyhjentämisen jälkeen se nostetaan ja vasta sen jälkeen tie päästään avaamaan liikenteelle.

Pelastusviranomaisten mukaan onnettomuus sattui, kun henkilöauto ajautui tuntemattomasta syystä säiliörekan kaistalle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.