Vaarallisia tutteja myynnissä Pohjoismaissa

Testeissä hylätyt tutit aiheuttavat muun muasssa tukehtumisriskin. Lähes kaikkien testattujen tuttien tuotetiedoissa oli puutteita, joista on huomautettu valmistajille.

Vaarallisia tutteja on myynnissä Pohjoismaiden markkinoilla. Kuluttajia varoitetaan erityisesti Baby Nova -, Stera- ja Pussycat-tuteista.

Pohjoismaisessa markkinavalvontahankkeessa testattiin kaikkiaan viisitoista tuttia, joista kolmessa havaittiin vakavia turvallisuuspuutteita. Vaaralliset tutit vedetään nyt kaupoista, mutta ongelmana on niiden mahdollinen käyttö kodeissa.

Testeissä hylätyistä tuteista kahdesta irtosi imuosa ja kolmannesta tutin rengas. Imuosan irtoaminen aiheuttaa tukehtumisriskin.

Kaikki kolme vaarallista tuttia eli Baby Nova, Stera ja Pussycat Supersut Classic ovat myynnissä Pohjoismaiden markkinoilla. Muut testatut kaksitoista tuttia läpäisivät testin, mutta sen sijaan lähes kaikkien tuttien tuotetiedoissa oli puutteita. Pohjoismaiden kuluttajaviranomaiset ovat nyt huomauttaneet valmistajille asiasta.

Pohjoismaisen markkinavalvontahankkeen pyrkimyksenä on varmistaa, että Pohjoismaissa markkinoitavat tuotteet on kehitetty ja valmistettu voimassa olevien turvallisuussäännösten mukaisesti. Aloitteen markkinointivalvontahankkeesta teki Pohjoismaiden ministerineuvoston kuluttajasektorin alaisuudessa toimiva tuotekysymysten johtoryhmä.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat