Mainos

Vaarallisen rajut ukkoset mahdollisia tänään ja lähipäivinä

Lämmin ja kostea sää sekä ukkoset jatkuvat. Ukkoset voivat olla paikoin vaarallisen voimakkaita.

Tänään myöhään iltapäivällä idässä alkaa kehittyä ukkoskuuroja ja maanantain tapaan ne voivat olla rajuja.

– Kovat ukkospuuskat ja rakeet ovat mahdollisia. Toisaalta myös eteläiseen Suomeen alkaa nousta illalla Baltiasta rankkojakin sateita, joissa ukkonen voi jyrähdellä, myös ukkospuuskat ovat mahdollisia, sanoo MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Lämpötilat ovat kohonneet tänään idässä jo paikoin 27-29 asteeseen. Lapin yllä on oma sadealueensa. Päivä on siellä jopa 10 astetta eilistä viileämpi.

Helleilmamassa väistyy tiistain aikana Suomen itäpuolelle, mutta jää aivan Suomen rajojen tuntumaan. Helteisen ilmamassan länsipuolelle kehittyy rankkasadealueita ja ukkosia, joita tulee lähipäivinäkin Etelä- ja Itä-Suomessa. Ensi yön aikana ukkonen voi jyristä etelässä ja idässä.

– Keskiviikkona päivällä etelästä saapuu uusia rankkoja sadekuuroja Etelä- ja Itä-Suomen ylle, kaakossa voimakkaat ukkoset ovat yhä mahdollisia. Länsi ja pohjoinen ovat poutaisia ja osittain aurinkoisia. Jos aurinko pääsee paistamaan etelässä, lämpötila kohoaa herkästi lähes 25 asteeseen.

20 asteen lukemia riittää Rovaniemen korkeudelle saakka, Pohjois-Lapissa sää viilenee alle kymmeneen asteeseen.

Torstaina ukkossateita tulee todennäköisemmin idässä. Etelässä ja lännessä päivästä tulee aurinkoinen. Lämpötila kohoaa hellelukemille monin paikoin Etelä- ja Keski-Suomessa.

– Lämpötila kohoaa 23-24 asteeseen Keski-Lapissa saakka, mutta sitä pohjoisempana lämpötila laskee erittäin rajusti. Pohjois-Lapin yllä on rintamavyöhyke ja runsaita sateita, päälaella ja Käsivarressa sateet voivat tulla räntänä, tuntureilla jopa lumena. Esimerkiksi Utsjoella ja Kilpisjärvellä lämpötila on vain asteen, pari plussalla, ennustaa Markus Mäntykannas.

Seuraa ukkosten etenemistä ja ennustetta MTV:n sääsivuston sadetutkasta. Sivustolla ovat myös paikkakuntakohtaiset lämpötilaennusteet.

Katso lähipäivien alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.