Mainos

Vaarallinen tutkintavanki karkasi Vantaalla

Vantaan poliisivankilasta on karannut vaarallinen tutkintavanki. Englantilaisvanki on syyllistynyt mm. huume- ja henkirikoksiin.

Englantilainen James Rae pääsi pakoon ruuvaamalla poliisivankilan sellin ikkunan irti. Keskusrikospoliisin mukaan 55-vuotias James rae on erittäin vaarallinen. Hänet oli vangittu epäiltynä törkeästä huumerikoksesta. Keskeneräisessä laajassa kansainvälisessä huumejutussa oli kyse huomattavasta huumesalakuljetuksesta.
Rae on sotkeutunut myös aseiden salakuljetukseen Espanjassa. Hänen taustaltaan löytyy myös ainakin yksi henkirikos.

James Raen tuntomerkit

Poliisi uskoo Raen pyrkivän todennäköisesti ulkomaille. Hän puhuu englantia ja tiettävästi espanjaa, mutta ei osaa suomea. Rae on 176 senttiä pitkä ja vartaloltaan tanakka. Hänellä on vahvat, harmaat hiukset. Karatessaan Rae oli pukeutunut vaaleanruskeaan pusakkaan ja vaaleanruskeisiin samettihousuihin, mutta on saattanut vaihtaa ne muihin vaatteisiin.

James Rae karkasi tästä ikkunasta Vantaan poliisivankilasta

Apulaispoliisipäällikkö Ari Inkilä Vantaan poliisista kertoo, että Rae pakeni Vantaan poliisivankilan sellistään yön aikana. Tutkintavangeilla on yörauha, joten heitä ei yön aikana tarkisteta. Karkaaminen huomattiin aamulla kello 6.35. Inkilän mukaan Rae oli irroittanut sellinsä ikkunan panssaripleksilasin. Selli sijaitsee rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa. Samassa Kielotiellä sijaitsevassa rakennuksessa on Vantaan poliisiasema ja Vantaan käräjäoikeus.

Henkilöitä, jotka tietävät jotain Raen olinpaikasta tai joilla on havaintoja hänen liikkumisestaan, pyydetään ottamaan yhteyttä joko poliisin hätänumeroon 10022 tai 09-8730437 tai lähimpään poliisiasemaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.