Mainos

Vaarallinen patojärvi tyhjennetään Kiinassa

Kiinan viranomaiset valmistautuvat tyhjentämään vaarallista patojärveä Sichuanin maakunnassa. Lähes 200 000 ihmistä on jo evakuoitu alueelta, ja suunnitelmat ovat olemassa 1,3 miljoonan ihmisen evakuoimiseen.

Tuhoisan maanjäristyksen jälkeen syntynyt patojärvi on uhannut tulvia yli äyräiden. Jos järven pinnan alentaminen sujuu suunnitelmien mukaan, suurempiin evakuointeihin ei kuitenkaan tarvitse ryhtyä. Järveä aiotaan tyhjentää sotilaiden kaivaman laskukanavan kautta.

Youxianissa Mianyangin kaupungin laitamilla asukkaille on kaikunut poliisien kovaäänisistä kehotuksia siirtyä kukkuloille.

Järven pintaa oli ensin määrä alkaa laskea jo tänään. Tämänhetkisten tietojen mukaan tyhjentäminen alkaa kuitenkin aikaisintaan huomenna.

Toukokuun 12. päivä sattuneen järistyksen kuolonuhrien määrä on noussut noin 69 000:een. Lisäksi noin 18 000 ihmistä on yhä kateissa.

Tuhansia perheitä yhdistetty

Yli 6000 eksynyttä lasta on autettu yhteen perheidensä kanssa, kertoo virallinen uutistoimisto Xinhua. Parisentuhatta on kuitenkin edelleen vailla tietoa vanhemmistaan tai muista sukulaisistaan.

Perheiden yhdistämistä hankaloittaa se, että iso joukko ihmisiä on edelleen liikkeellä järistysalueella. Osa liikkuu turvallisemmille seuduille viranomaisten käskystä, osa omasta tahdostaan jälkijäristysten pelossa.

Pekingin olympialaisten soihtuviestin Sichuanin-osuutta on lykätty myöhemmäksi järistyksen takia. Sichuanin-osuudesta vastaavan Zhu Lingin mukaan soihtu kiertää osia maakunnasta vasta elokuun alussa juuri ennen olympialaisia. Joitakin osuuksia joudutaan ehkä perumaan kokonaan, koska kaupungit ovat niin pahoin tuhoutuneet.

Soihtuviesti peruttiin myös viime viikolla järjestetyn kolmipäiväisen suruajan ajaksi.(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.