Mainos

Vaarallinen huume leviää Tallinnan kaduilla

Tallinnassa on tullut ilmi parin viime viikon aikana selvästi enemmän huumeiden yliannostustapauksia kuin normaalisti. Lääkäreiden mukaan yliannostuksia aiheuttaa vaarallinen synteettisestä heroiinista valmistettu huume.

Tallinnaa

Valkea persialainen -nimeä kantava synteettisestä heroiinista valmistettu huume on moninkertaistanut huumeiden yliannostustapaukset Tallinnassa. Suomen Keskusrikospoliisin mukaan kyseistä ainetta on liikkunut Tallinnassa jo parin vuoden ajan, mutta yliannostuksen ottaneiden määrä on lisääntynyt viime viikkoina rajusti.

Kun vielä tammikuussa Tallinnan lääkäreiden apua tarvitsi koko kuukauden aikana 30 yliannostuksen ottanutta huumeidenkäyttäjää, niin yksinomaan viime sunnuntaina ensiapulääkäreiden apua tarvitsi saman suuruinen määrä liian suuren huumeannoksen ottaneita.

Lääkäreiden mukaan yliannostukset johtuvat siitä, että kyseinen huume on huomattavasti voimakkaampaa aiempiin verrattuna. Näin huumetta otetaan helposti liian suuria annoksia.

Rikoskomisario Jarmo Keskitalo Keskusrikospoliisista ei usko ongelman rantautuvan Suomeen.

- En pidä sitä todennäköisenä. Meillä on heroiinia liikkunut todella niukasti ylipäätänsä. Viime vuonna saatiin muistaakseni puolitoista kiloa takavarikkoon, joten meidän meidän markkinat painottuvat Subutexiin ja Subutex on hyvin hallitsevassa asemassa ja on vienyt heroiinilta niin sanotusti markkinat.

Vaarallisesta synteettisestä heroiinista on varoitettu Viron lehdissä ja tv-uutisissa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.