Mainos

Vaarallinen hallipalo Helsingissä

Tattarisuolla teollisuushallissa syttyneen tulipalon sammuttaminen oli hyvin vaativaa, sillä rakennuksen sisällä on muun muassa polttoainesäiliöitä ja kaasupulloja.

Puurunkoinen teollisuushalli ja kymmenen henkilöautoa tuhoutuivat rajussa tulipalossa tänään Helsingin Tattarisuolla. Pelastuslaitos sai palon hallintaan jo aamupäivällä, mutta pieniä pesäkkeitä on vielä sammuttamatta. Aluksi pelättiin myös räjähdystä, koska hallin sisällä oli tulenarkoja kemikaaleja.

Palo aiheutti arviolta 100 000 euron aineelliset vahingot. Palopaikalta pääsi usean tunnin ajan ilmaan haitallista savua, jonka vuoksi pelastuslaitos kehotti sulkemaan ikkunat ja ilmastointilaitteet muun muassa Kivikon ja Kontulan alueilla, joille savu levisi. Haitallista savua ei kuitenkaan enää iltapäivällä levinnyt palopaikalta. Aiemminkaan sen hengittämisestä ei ollut välitöntä vaaraa.

Syttymishetkellä noin 300 neliön hallissa oli yksi ihminen. Mies pelastautui hallin katon kautta ja loukkaantui lievästi pudotessaan alas.

Itse halli tuhoutui palossa täysin. Sen katon odotettiin romahtavan iltaan mennessä. Hallissa toimi autokorjaamo, ja siellä olleet kymmenen henkilöautoa tuhoutuivat. Viereisessä hallissa toimivan yrityksen tiloissa oli raskaita ajoneuvoja, jotka eivät jääneet palon alle. Lisäksi hallissa oli kaasupulloja ja vaarallisia kemikaaleja, kuten bensiiniä ja nestekaasuja.

Polttoainevarasto pelastettiin

Palokunta sai eristetyksi hallin vieressä olevan polttoainevaraston, eikä tuli päässyt leviämään naapurissa olevaan suurempaan teollisuushalliin, jonka toimistotilat joutuvat kuitenkin toimimaan jatkossa muualla. Palo ei aiheuttanut laajempaa vahinkoa ihmisille tai muille rakennuksille.

Tulipalon sammuttamista hidasti hallin romahdusvaara. Pelastuslaitos raivasi pimeään asti hallin palaneita seiniä nostolavan avulla. Sammutustyöt ja jälkisammutus jatkui iltaan asti. Palokunta avasi myös hallin katon päästäkseen paremmin sammuttamaan paloa. Veden saanti sammutusta varten aiheutti aluksi ongelmia, koska vesipostit olivat jääneet jään alle.

Hälytys hätäkeskukseen tehtiin kello 9.18 aamulla. Paikalla olivat lähes kaikki Helsingin sammutusyksiköt. Päivystävän palomestarin Taito Hakalan arvion mukaan jälkivartiointia jatketaan myöhään yöhön ja aamulla arvioidaan tilanne uudelleen. Poliisi tutkii palon syttymissyytä.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 26.11.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.