Mainos

"Väärällä asenteella kaikki risteykset ovat vaarallisia"

MTV3 Uutiset selvitti, mitkä ovat jalankulkijoille ja pyöräilijöille vaarallisimmat risteykset suurissa kaupungeissa.

Oulun poliisin valvonta- ja hälytysyksikön johtajan, ylikomisario Arto Aution mukaan vaara vaanii varomatonta turvallisen tuntuisessakin risteyksessä.

Väärä tilannenopeus, näköesteet, ruuhkat ja esimerkiksi ajoneuvon tekniset puutteet lisäävät onnettomuuden riskiä.

– Kaikki taajamien risteykset ovat vaarallisia, jos asenteet eivät ole kohdallaan, ylikomisario Autio huomauttaa.

Autio ei nosta yhtään risteystä vaarallisuudessaan ylitse muiden, vaan hän peräänkuuluttaa ennakoivaa, turvallista ajotapaa.

Oman kokemuksensa perusteella hän on havainnut, että Oulussa tienkäyttäjien huomio tuppaa herpaantumaan erityisesti Joutsentien ja Paljekujan risteysalueella. Ongelmia on myös niin sanotun miljoonamontun kohdalla Valtatien ja Tulliväylän risteyksessä ja Saaristonkadun ja Uusikadun kulmassa.

Jyväskylässä koulujen läheiset risteykset riskialttiita

Aivan Jyväskylän keskustassa sijaitseva Yliopistonkatu on paha paikka etenkin Oikokadun ja Väinönkadun risteyksissä. Molempien risteysten lähistöllä on kouluja ja muita oppilaitoksia, joiden saattoliikenne on jälleen vilkasta.

Kevyen liikenteen väylät menevät Oikokadulla kahteen suuntaan, mikä lisää osaltaan myös onnettomuusriskiä. Koululaiset ovat kuitenkin säästyneet toistaiseksi onnettomuuksilta, kertoo Jyväskylän Kaupungin rakennuttajainsinööri Timo Vuoriainen.

Tampereella ylinopeudet kiusana kouluteillä

Tampereella jalankulkijoille haastavimpia paikkoja ovat keskustan kaksikaistaiset, samaan suuntaan kulkevat valo-ohjaamattomat tiet.

Pirkanmaan poliisilaitoksen komisario Erkki Alasen mielestä tällaisilla teillä ongelmia aiheuttavat autoilijat, jotka eivät huomaa toiselle kaistalle pysähtyneen auton antavan tietä katua ylittäville jalankulkijoille ja pyöräilijöille. Tällaiset tilanteet johtavat helposti vakaviin onnettomuuksiin.

Tampereen keskusta-alueella onnettomuusherkkiä tieosuuksia on Sammonkadulla, Kalevantiellä, Vuolteentiellä, Tammelan puistokadulla sekä Hämeenpuiston läheisyydessä.

Koulujen alettua poliisipartiot valvoivat tehostetusti autoilijoiden käyttäytymistä ja neuvoivat koulunsa aloittaneita lapsia sekä heidän vanhempiaan suojatiekäyttäytymisessä. Päivän aikana 60 autoilijaa jäi kiinni ylinopeudesta ja muista rikkomuksista. Kaksi heistä menetti ajokorttinsa heti.

Lue myös mitkä ovat vaarallisimmat risteykset Helsingissä, Kuopiossa ja Turussa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.