Mainos

Väärä vai oikea puhelin? Aarnio-salissa tarkasteltiin vanhan Nokian merkintöjä

Kuuluuko vanhan Nokian puhelimen takakanteen pieni mallimerkintä vai ei? Tätäkin puitiin Aarnio-käräjillä torstaina.

Oikeudenkäynnin 23 päivänä jatkettiin syyttäjien kirjallisten todisteiden esittämistä. Kiistely meni hyvin yksityiskohtaiselle tasolle.

Esillä oli muun muassa Turun United Brotherhood-jengin klubitalon terassin alta takavarikoidun puhelimen valokuvat. Syyttäjien mukaan kyse oli C1-01 -mallista, mutta puolustus oli tästä eri mieltä. Syynä oli takakannen mallimerkintä.

Syyttäjien käsityksen mukaan Jari Aarnio oli antanut C1-01 -puhelimen jengipomo Keijo Vilhuselle, joka puolestaan vei sen jengitalolle. Tarkoituksena oli lavastaa UB-jengiläinen Pasilan mieheksi, jolla olisi hämätty tynnyrisalakuljetusta tutkivaa keskusrikospoliisia.

Aiemmin Pasilan mies oli viestittänyt C1-01 -mallisella puhelimellaKeijo Vilhusen kanssa. Syyttäjän mukaan takakanteen kirjoitettu K-kirjain viittaa myös "Kekeen".

Vilhunen on esitutkinnassa kertonut saaneensa Aarniolta puhelimen muovipussissa ja vieneensä sen Turkuun. Poliisi löysi sen sieltä kotietsinnällä.

Syyttäjien mukaan puhelimen löytyminen tukee Vilhusen kertomusta, mikä taas osaltaan tukee sitä, että Aarnio oli huumeliigaa pyörittänyt Pasilan mies.

Itse puhelin on kateissa, vaikka huumepoliisi takavarikoi sen kesällä 2012.

Takakansi

Aarnion puolustuksen mukaan UB-kerholta löytynyt laite ei voi olla Nokian C1-01 -puhelin. Puolustus oli tutkinut Nokian nettisivuja, joilla olevissa kuvissa ei ole takakannessa mallimerkintää.

Vilhusen kertomus ei muutenkaan voi pitää puolustuksen mukaan paikkaansa. Eikä kyse ollut Pasilan miehen puhelimista, koska Pasilan miestä ei ole olemassa.

Syyttäjä Mikko Männikkö veti kuitenkin povitaskustaan C1-01 -puhelimen, jonka takakannessa kyseisen tyyppinen mallimerkintä on. Tätä laitetta tarkasteltiin oikeussalin kameraheittimen suurennuksessa.

- En väitä, etteikö siinä lukisi Nokia C1-01, Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi sanoi, kun teksti oli selvästi luettavissa.

- Viittaan kuitenkin siihen mitä Nokian virallisilla sivuilla on.

Syyttäjä totesi tähän, että ehkä Aarniolla on ollut jokin harvinainen malli käytössään.

- Aarniolla ei mitään tekemistä tämän puhelimen kanssa, Leppiniemi kivahti. - Ei kertakaikkisesti mitään.

Missä puhelin?

Helsingin huumepoliisi kävi hakemassa puhelimen kesällä 2012 UB-jengin tiloista Turussa.

Takavarikkopöytäkirjan mukaan laitteen pitäisi olla syytteessä olevan Aarnion alaisen, rikosylikonstaapelin hallussa.

- Minulla ei ole tietoa missä se on, rikosylikonstaapeli sanoi. Hänen mukaansa puhelin jäi työpaikan kaappiin, kun hänet pidätettiin talvella 2014.

Syyttäjä Männikkö ei uskonut, ettei krp olisi kotietsinnällä löytänyt sitä rikosylikonstaapelin kaapista.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.