Mainos

Väärä rengaspaine usein osasyynä kuolonkolareissa

Vuosien 1991-2003 aikana sattuneissa kuolemaan johtaneissa onnettomuuksissa väärä rengaspaine oli osasyynä 125 henkilön menehtymiseen.

Renkaiden ongelmat ovat ainakin osasyynä lähes joka viidennessä kuolonkolarissa. Pelkästään väärien rengaspaineiden vuoksi kuolee yksi ihminen lähes joka kuukausi.

Liikennevahinkojen tutkijalautakunnan mukaan vuosien 1991-2003 välisenä aikana tapahtuneissa lähes 3000:ssa kuolemaan johtaneessa onnettomuudessa väärien rengaspaineiden todettiin olleen osasyynä 125 henkilön menehtymiseen.Katsastusmies Esa Vainio Liikennevahinkojen tutkijalautakunnasta tietää, että väärin paineistetut renkaat vaikeuttavat ajamista niin, että ajaja voi menettää kokonaan autonsa hallinnan.

Yksi syy alipaineeseen ovat huoltamoiden epätarkat painemittarit. MTV:n uutisten pistokokeet jyväskyläläisillä huoltoasemilla osoittivat, että mittarit voivat näyttää jopa 0,4 baria liikaa ylöspäin. Luotettavammat mittarit löytyvät rengasliikkeistä, mutta vaarallinen alipaine on mahdollista huomata myös ilman mittareita, muistuttaa toimitusjohtaja Kari Suomi Suomen Garissimin Oy:stä.

- Yksinkertaisempaa on tietysti aina silloin tällöin kiertää auto ympäri ja tarkistaa, ovatko renkaat normaalia enemmän läjässä. Autoilijan tulisi myös tarkkailla renkaiden kulumista, toteaa Kari Suomi.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 24.08.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.