Mainos

Väärä äiti ruokki vauvaa sairaalassa - vauva HIV-testiin

Australiassa Windsorin kaupungissa sairaala on esittänyt anteeksipyynnön annettuaan vauvan väärälle äidille ruokittavaksi.

Vastasyntynyt Hunter-Joe Harris jouduttiin testaamaan HIV:n, hepatiitin ja muiden infektioiden varalta sen jälkeen kun tämän aamuruokintaa oli tullut antamaan väärä äiti.

Sairaala testasi tautien varalta myös poikaa syöttäneen naisen ja vakuuttaa testitulosten olleen puhtaita. Perhe joutuu kuitenkin odottamaan pojan testituloksia vielä kuukausia.

Hawkesburyn sairaalan mukaan väärä äiti ehti ruokkia vauvaa noin parikymmentä sekuntia, ennen kuin kätilöt huomasivat virheen.

Hunter-Joen äiti kertoo tapauksen saaneen hänet voimaan pahoin ja vihaiseksi. Hän vaatii sairaalalta yhä kirjallista anteeksipyyntöä.

Alueen terveydenhuollon johtaja David Maherin mukaan kyseessä oli inhimillinen virhe, eikä ketään aiota erottaa tai syyttää tapahtuneesta.

Maherin mukaan vauvojen tunnistussysteemiä aiotaan kuitenkin kehittää.

Tapaus ei ole ainoa laatuaan Australiassa. Vuosien 2006-2009 välillä maassa on sattunut ainakin 26 tapausta, joissa vauva on annettu väärälle äidille ruokittavaksi. Vakavimmassa tapauksessa yhden vauvan vatsa jouduttiin pumppaamaan tyhjäksi sen jälkeen, kun tätä oli ruokkinut väärä äiti.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.