Mainos

Vääntö Rusin ja Tuomiojan välillä jatkuu - "Rusi muutti kertomustaan"

Eilen kohua herättäneen kirjansa julkaissut Alpo Rusi on muuttanut kertomustaan nykyisen ulkoministerin Erkki Tuomiojan tapaamisen osalta. Asiasta kertoo Tuomiojan avustaja.

Alpo Rusi väitti aiemmin kirjassaan käyneensä Erkki Tuomiojan kanssa keskustelun, jossa Tuomioja olisi ilmaissut tukensa Jugoslaviaa diktaattorina hallinneelle Slobodan Miloševicille.

Rusin mukaan hän ja Tuomioja olisivat tavanneet 28.2.2000 Tuomiojan toimiessa ulkoministerinä.

Erkki Tuomioja sanoi eilen Rusin väitteiden olevan pelkkää roskaa.

Ministeri Tuomioja otti ulkoministerin tehtävät UM:ssä vastaan 28.2.2000. Ennen mainittua päivämäärä hän toimi kauppa- ja teollisuusministerinä KTM:ssä.

– Tuomioja tarkisti eilen päiväkirjamerkintänsä Rusin esille tuomasta päivästä 28.2.2000, eikä sieltä löytynyt merkintää tapaamisesta, sanoo Tuomiojan erityisavustajansa lähettämässä tiedotteessa.

Tiedotteessa kerrotaan, että Alpo Rusi on tänään muuttanut kertomustaan ja todennut, että tapaaminen olisikin ollut jo 25.2.2000. Tuomioja toimi siis tuolloin kauppa- ja teollisuusministerinä.

Tuomioja päiväkirjoissa on tiedotteen mukaan merkintä Rusin tapaamisesta 25.2.2000, sekä kuvaus tapaamisen keskustelujen sisällöistä. Tuomiojan kirjauksessa ei tulee esiin asioita, joiden Rusi väittää olleen keskustelussa esillä.

Tässä Tuomiojan lähettämä päiväkirjamerkintä:

"Rusi käy tapaamassa. Hän haluaa informoida työstään yhtenä Balkanin vakauspaktin kolmesta apulaiskoordinaattorista, pyytää minua käymään alueella ja ilmoittautua alivaltiosihteeriksi. Kuuntelen sujuvasti ja päivittelen mielessäni, mitä tästä kaikesta päällekkäisestä koordinoimattomasta koordinoinnista alueella oikein voi syntyä".


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.