Mainos

Vaaliviranomaiset rajoittivat Putinin kirjan myyntiä

Venäjän vaalilautakunta kielsi maanantaina vt. presidenttiä Vladimir Putinia käsittelevän kirjan myynnin ennen kahden viikon kuluttua pidettäviä presidentinvaaleja. Vaaliviranomaisten mukaan kirja " antaisi Putinille epäreilun kilpailuedun vaalien alla".

Vladimir Putin

Vaalilautakunnan päätöksen mukaan kirja "Ensimmäiseltä Henkilöltä. Vladimir Putinin haastatteluja" on vaalipropagandaa, ja vain Putinin kampanjatoimisto voi sitä rajoitetussa määrin levittää. Kirjan kustantaja Vagrius saa alkaa myydä kirjaa yleisölle vasta vaalien jälkeen.

Vagriuksen johtajan Gleb Uspenskin mukaan päätös on käsittämätön, koska useita muita presidenttiehdokkaita kuten kommunistijohtaja Gennadi Zjuganovia ja äärikansallismielisten Vladimir Zhirinovskia käsitteleviä kirjoja on jo markkinoilla. Lisäksi kirja ei Uspenskin mukaan ole mainos vaan se kertoo Putinin "tarinan sellaisena kuin se on".

Venäläiset lehdet julkaisivat katkelmia kirjasta viime viikolla. Koko kirjan julkistamista on odotettu innokkaasti sekä Venäjällä että ulkomailla, koska sen toivotaan antavan lisätietoa miehestä, joka suurella todennäköisyydellä on Venäjän seuraava presidentti. Putinin kampanjatoimisto on ostanut ja tulee jakelemaan 50 000 kappaleen painoksen kirjaa, joka perustuu kahden venäläisen toimittajan tekemiin haastatteluihin. Miljoonat venäläiset saavat kuitenkin odotella vaalien jälkeiseen aikaan.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.