Mainos

Vaaliväittelystä odotetaan ratkaisun paikkaa - Obama lupasi skarpata

Yhdysvaltain presidentinvaali on yhdessä ratkaisuvaiheessaan seuraavassa vaaliväittelyssä.

Edellisessä väittelyssä harvinaisen heikosti menestyneen presidentti Barack Obaman on pakko onnistua keskiviikkona aamulla Suomen aikaa käytävässä yhteenotossa.

Republikaanien Mitt Romney ja demokraattien Barack Obama ottavat mittaa toisistaan tällä kertaa yleisön edessä ja vastaavat heille esitettyihin kysymyksiin. Tämäntyylisen väittelyn on ennakoitu suosivan Obamaa, sillä hän on yleensä varsin vapautunut keskustellessaan yleisön kanssa.

– Hän saa helposti yhteyden oikeisiin ihmisiin, painotti demokraattistrategi Robert Zimmerman CNN-uutisille. Toisaalta Mitt Romney sai hyvän annoksen itseluottamusta edellisestä väittelystä.

Obaman edellistä suoritusta on kuvattu jopa tv-väittelyjen historian heikoimmaksi.

– Obamalla ei ole varaa toiseen heikkoon esitykseen, häneltä loppuu toipumisaika, painotti politiikan tutkija Bruce Buchanan uutistoimisto Reutersille.

Toista kertaa presidentti lupaa olla löysäilemättä.

– On varmaan reilua sanoa, että näemme hieman enemmän toimintaa seuraavalla kerralla, painotti presidentti itse radiohaastattelussa.

Ei enää yllätyksiä

Romneyn leiri osaa toisaalta varautua siihen, että vastapuoli on varustautunut paremmin.

– Uskomme, että Obamalla on täysi vauhti päällä, ennakoi senaattori Rob Portman medialle.

Kahden viikon takainen väittely nosti Romneyn kannatusta reilusti, ja lähes kaikkien mielipidemittausten mukaan hän on noussut kisassa johtoon. Romney on myös kuronut kiinni Obaman etumatkaa monissa tärkeissä vaa'ankieliosavaltioissa.

Näissä vaaleissa väittelyistä onkin tullut yllättäen jännitystekijä. Yhteenottoja on seurattu aiemminkin tarkasti, mutta niillä on ollut yleensä varsin vähän vaikutusta kannatuslukuihin.

Kumpikin ehdokkaista on keskeyttänyt vaalikiertueensa ja he ovat keskittyneet treenaamaan yhteenottoa varten.

Tässä väittelyssä puhutaan sekä ulkopolitiikasta että sisäpolitiikasta. Ensi viikon viimeisessä väittelyssä keskitytään ulkopolitiikkaan.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.