Mainos

"Vaalitappio ei syynä lähtöpäätökseen"

Puoluesihteerin tehtävästä luopuva Maarit Feldt-Ranta vakuuttaa, että päätös johtuu henkilökohtaisista syistä.

SDP hakee uutta puoluesihteeriä. Maarit Feldt-Ranta on ilmoittanut, ettei hän jatka tehtävässään ensi kesän puoluekokouksen jälkeen. Feldt-Ranta kertoo, että lähtöpäätös on vapaaehtoinen ja johtuu henkilökohtaisista syistä. Hänen mukaansa puolueen vaalitappiolla tai sen aiheuttamalla arvostelulla ei ole tekemistä asian kanssa.

- Olen pohtinut sitä pitkään. Lopullisen päätöksen tein alkuvuodesta. Nyt on aika tehdä jotain muuta, Feldt-Ranta selittää.

Puolueen puheenjohtaja Eero Heinäluoma sai kuulla ratkaisusta kolme viikkoa sitten. Heinäluoma oli yllättynyt ja taivutteli vielä Feldt-Rantaa jatkamaan.

Puoluesihteeri itse katsoo pärjänneensä tehtävässään hyvin. MTV:n uutiset kysyi mielipidettä puolueen ytimestä eli piirihallitusten jäseniltä. Vastausten perusteella näyttää siltä, että puoluesihteeri olisi todennäköisesti vaihtunut muutenkin ensi kesänä. Valtaosa katsoo Feldt-Rannan pärjänneen korkeintaan tyydyttävästi.

Uusi puoluesihteeri on nyt etsinnän alla. Toistaiseksi mielenkiintonsa on ilmoittanut vain Varsinais-Suomen piirin puheenjohtaja Ari Korhonen.

Urpilainen ei pyri puolueen johtoon

Itse puheenjohtajataistosta näyttää tulevan kahden kauppa. Tänään ehdokkuudesta kieltäytyi Jutta Urpilainen, joka tavoittelee vain varapuheenjohtajuutta.

Urpilainen itse katsoo, että hän ei olisi pärjännyt mittelössä Heinäluoman ja Erkki Tuomiojan kanssa.

- Arvioin, että auton etupenkit on jo varattu ja takapenkille ei tässä tilanteessa kannattanut lähteä, Urpilainen kuvailee.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.