Mainos

Vaalit sujuneet rauhallisesti Tshetsheniassa

Äänestys Tshetshenian presidentin- ja parlamenttivaaleissa tänään näytti sujuvan rauhallisesti. Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön edustajan mukaan välikohtauksia ei ollut esiintynyt. Useiden vaalihuoneistojen eteen kertyi aamupäivällä jonoja ihmisten pyrkiessä äänestämään. Äänestyspaikkojen aukioloaikaa jouduttiin pidentämään suuren äänestysvilkkauden vuoksi. Ensimmäiset luotettavat tulokset ovat luvassa huomiseksi.

Presidentinvaaleissa on 13 ehdokasta, mutta vain neljällä on todelliset madollisuudet tulla valituksi. Kaikki ehdokkaat kannattavat Tshetshenian itsenäisyyttä. Nykyinen vt. presidentti ja presidenttiehdokas Zelimhan Jandarbijev vakuutti äänestäessään Tshetshenian jatkavan olemassa oloaan itsenäisenä valtiona.
-Tshetshenia on eronnut Venäjästä jo kauan aikaa sitten, me emme kuulu enää Venäjän federaatioon, hän sanoi.

Venäjän johto torjui vielä vaalien alla johdonmukaisesti ajatuksen Tshetshenian itsenäistymisestä.

Parlamenttiin valitaan 63 jäsentä yli 800 ehdokkaan joukosta.

Vaaleja seuraa yli 70 tarkkailijaa Etyj-maista ja riippumattomista järjestöistä sekä yhteisöistä. Äänioikeutettujen tarkasta lukumäärästä ei ole tietoa, mutta heitä arvellaan olevan noin puoli miljoonaa. Tshetsheniassa asui ennen sotaa noin miljoona ihmistä. Kymmenientuhansien pakolaisten odotetaan lisäksi saapuvan äänestämään Tshetshenian rajoille pystytettyihin vaalihuoneistoihin.
(STT-DPA-AFP-Reuter)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.