Mainos

Vaalirahoittajayhtiön konkurssin syy: Varojen holtiton tuhlaaminen

Vaalirahoitukseen osallistuneen Nova Kiinteistökehityksen konkurssin syy ei ole maailman talouskriisi, vaan yhtiön varojen käyttäminen sopimattomiin tarkoituksiin.

Näin toteaa Nova Kiinteistökehityksen pesänhoitaja Jukka-Pekka Kyläkoski laatimassaan velallisselvityksessä, joka tuli julkiseksi tänään.

Kyse on Nova Group -konsernin toisesta konkurssiyhtiöstä. Nova Group Oy:n osalta velallisselvitys ja pesäluettelo valmistuvat myöhemmin.

Nova Kiinteistökehityksen pesänhoitajan mukaan "maksukyvyttömyys on johtunut yhtiön varojen luovuttamisesta ilman hyväksyttävää tai ainakin liiketaloudellisesti perusteltua syytä".

Pesänhoitaja ei siis jaa yhtiön keulamiehen Arto Merisalon näkemystä siitä, että konkurssi olisi johtunut yleisestä talouden taantumasta.

Merisalo toisti väitteensä tänään lähettämässään tiedotteessa. Hänen mukaansa konkurssin syy oli oli peruuntuneet kiinteistökehityskohteiden kaupat ja markkinoiden täydellinen romahdus marras-joulukuussa 2008. Todellisuudessa konsernin tilintarkastajat kritisoivat yhtiön varojen tuhlaamista jo vuoden 2007 tilintarkastuskertomuksessa.

Kanervan syntymäpäiviin 17 000 euroa

Pesänhoitaja nostaa esimerkiksi varojen tuhlaamisesta muun muassa osallistumisen tuolloisen ulkoministerin Ilkka Kanervan (kok.) syntymäpäiväjuhlien kustantamiseen tammikuussa 2008.

Pelkästään Nova Kiinteistökehityksen maksama osuus kuluista oli noin 17 000 euroa. Yritys maksoi 14 000 euroa seminaarilippuina. Lisäksi se maksoi juhlissa esiintyneen orkesterin laskun, noin 3000 euroa.

MTV kertoi syntymäpäiväjuhlien kulujen maksamisesta jo viime marraskuussa. Tähän asti Kanervan avustajat ovat myöntäneet yrityksen "ostaneen joitain seminaarilippuja". Kanerva itse ei ole halunnut kommentoida asiaa.

Luksusautoja ja kestittämistä

Velallisselvityksessä moititaan myös luksusautoihin sijoittamista. Yhtiö hankki muun muassa BMW 760 Li:n, jonka hankintahinta oli noin 211 000 euroa.

Pesänhoitaja kritisoi myös ylenpalttista kestittämistä, jonka "liittyminen yhtiön liiketoimintaan on jäänyt epäselväksi".

Velallisselvityksessä nostetaan niinikään esille Merisalon viime vuoden heinäkuussa saama 732 000 euron laina, joka merkittiin myöhemmin hänen palkakseen. Pesänhoitajan mukaan jatkossa on arvioitava, onko varojen luovutukseen ollut hyväksyttävä syy.

MTV:n 45 minuuttia -ohjelma kertoi Nova Group -konsernin johdon tuhlaavasta tyylistä jo viime marraskuussa.Katso juttu!

Katso Salla Vuorikosken juttu (Kymmenen uutiset 22.7.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.