Mainos

Vaalirahoittaja Nova Group taas veroveloissa

Viime kesänä Kehittyvien maakuntien Suomi ry:n suurimmaksi vaalirahoittajaksi paljastunut kiinteistökehitysyhtiö Nova Group Oy on nyt ajautunut vakaviin talousvaikeuksiin. Yhtiö on muun muassa jättänyt veroja maksamatta lähes 400 000 euroa.

Viime perjantaina yritys ilmoitti lomauttavansa ja irtisanovansa väkeään. Lomautukset koskevat vakituista väkeä, irtisanomiset taas yhteistoimintasopimuksella työskennelleitä kiinteistönvälittäjiä. Yhteensä toimenpiteet koskevat noin pariakymmentä ihmistä. Konsernissa on töissä kuutisenkymmentä henkeä.

- Sopeutamme kulut markkinatilanteeseen. Pyrimme kotiuttamaan tietyistä hankkeista varoja sisään lähiaikoina. Marraskuun loppuun mennessä olemme varmasti maksaneet veromme. Aiomme maksaa ne verovelat pois. Tänne saa tulla verotarkastus vaikka huomenna, lupaa Nova Kiinteistökehitys Oy:n toimitusjohtaja Arto Merisalo MTV:n uutisille (kuvassa).

Tilintarkastaja erosi

Yhtiön tilanne on sekava, sillä Nova Group ajelehtii virallisesti ilman tilintarkastajaa. Kaupparekisteriin ei ole merkitty tilintarkastajaksi ketään, vaikka jokaisella osakeyhtiöllä tulisi olla tarkastaja.

Nova Groupin päävastuullinen tilintarkastaja on eronnut tehtävästään. Ero merkittiin kaupparekisteriin lokakuun puolivälissä.

- Kyllä me on uusi KHT-tilintarkastaja valittu, sitä ei vaan ole merkitty sinne kaupparekisteriin, selittää Nova Kiinteistökehitys Oy:n toimitusjohtaja Arto Merisalo.

Mikä on tilintarkastajan nimi?

- En minä sitä tässä kerro, voit aikanaan rekisteristä katsoa, Merisalo toteaa.

Myös taloudesta ja hallinnosta vastannut varatoimitusjohtaja jätti Nova-konsernin syksyllä.

- Halusimme säästää kuluja, Merisalo sanoo.

Nova Group ei ole toimittanut kaupparekisteriin tilinpäätöstä vuodelta 2007, vaikka paperit olisi lain mukaan pitänyt toimittaa jo alkusyksystä. Patentti- ja rekisterihallitus ilmoitti MTV:n uutisille karhuavansa puuttuvia asiakirjoja Nova-konsernilta.

-Kyllä ne sinne aikanaan lähetetään, vakuuttaa Arto Merisalo.

Talousrikoksista tuomittuja johtajia

Nova-konserni on yritysryhmä, joka hoitaa toimitilavälitystä ja suunnittelee maankäyttöä ja rakentamista. Se hieroo sopimuksia yhdessä kuntien kanssa. Nova Group oli ennen vuoden 2007 eduskuntavaaleja Keskustan, Kokoomuksen ja SDP:n ehdokkaille rahaa jakaneen Kehittyvien maakuntien Suomi ry:n suurin rahoittaja.

Niin ikään suuria vaalirahalahjoituksia tehneet liikemiehet Toivo Sukari ja Kyösti Kakkonen ovat olleet Nova-konsernin suurasiakkaita.

Nova Groupin toimitusjohtaja on Tapani Yli-Saunamäki, mutta valtaa yhtiön sisällä käyttää käytännössä Nova Kiinteistökehitys -yhtiön toimitusjohtaja Arto Merisalo.

Merisalo on tuomittu vuosien mittaan lukuisista raskaista talousrikoksista. MTV:n uutiset kertoi kesäkuussa, että myös kolme muuta Nova-konsernissa työskentelevää johtajaa on takavuosina saanut talousrikostuomioita.

Kesäkuussa MTV:n uutiset kertoi Novan jättäneen maksamatta noin puoli miljoonaa euroja veroja. Kun Novassa tuolloin saatiin kuulla MTV:n uutistoimituksen tietävän veroveloista, Arto Merisalo kävi heti maksamassa verot ja tuli muutaman tunnin kuluttua uutistoimituksen pihalle esittelemään kuittia todisteeksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.