Mainos

Vaalirahakytkökset vahvistuvat: Kevan asunnoissa asuu neljä kansanedustajaa

Kuntien eläkevakuutus Keva on neljän kansanedustajan vuokranantaja.

Liikenneministeri Anu Vehviläinen (kesk.), Hannes Manninen (kesk.), Mirja Vehkaperä (kesk.) sekä sisäministeri Anne Holmlund (kok.) ovat kaikki vuokranneet Helsingin asuntonsa Kevalta.

Vehviläinen ja Manninen kertovat Helsingin Sanomissa, että he saivat asunnot soittamalla Kevan silloiselle toimitusjohtajalle tai hänen sihteerilleen.

Helsingin Sanomien tiedot vuokrasuhteista vahvistavat kuvaa poliitikkojen, Kevan ja vaalirahoittajien läheisistä suhteista.

Kansanedustajat asuvat asunnoissaan normaalein ehdoin. Vuokrat ovat muilla kuin Hannes Manniselle nykyistä hintatasoa. Manninen maksaa Vantaan Tikkurilassa sijaitsevasta 42 neliön kaksiostaan 412,39 euroa kuussa. Syy matalaan vuokraan saattaa olla se, että vuokrasopimus tehtiin 14 vuotta sitten.

Kevan asuntoihin pääsevät varhaiset ja vakuuttavat hakijat, eikä niihin ole jonotuskäytäntöä. Puolueilla on mandaattijako Kevan johdossa.

Keva on ollut vaalirahajupakan keskipisteessä, kun se on liitetty vaalirahoittaja Nova Groupin moottorikelkkatehdashankkeeseen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.