Mainos

Vaalirahakohu vähensi tukirahoja

Kevään vaalirahakohu on vähentänyt yritysten halua tukea ehdokkaita ja toisaalta myös ehdokkaiden halua ottaa vaalirahaa vastaan. Ehdokkaiden mainoskampanjoinnin uskotaankin jäävän edellisvaaleja pienemmäksi.

- Kyllä, uskon että keskustelu on vaikuttanut siihen, että ei kysellä niin paljon yrityksiltä rahaa. Kynnys tehdä isoa kampanjaa on paljon korkeampi eli pelätään sitä, että sitten aletaan etsimään näitä sidonnaisuuksia ja syytetään vaikka niitä ei olisikaan, sanoo Keskustan Keski-Pohjanmaan piirin toiminnanjohtaja Erkki Hänninen.

Myös vasemmiston piirissä on pantu merkille yleinen vaalibudjettien pieneneminen. Ay-liikkeen piirissä keskustelua on herättänyt se, keitä tai minkä puolueiden ehdokkaita ammattiosastojen rahoilla tuetaan.

- Jos tämmöistä tukirahaa ryhmittymille jaetaan, niin kyllä sitä varmasti pitää kanavoida myös muille ryhmille kuin perinteisille vasemmistoryhmille, sanoo SAK:n paikallisjärjestön Seppo Tastula.

Kokoomus mainosti edellisissä kunnallisvaaleissa puolueista eniten, nyt on odotettavissa vähennystä vaalirahoihin. Kaikissa puolueissa vaalirahoitukselle halutaan nyt palauttaa oma, alkuperäinen merkityksensä.

- Ei se saa olla likainen asia. Demokratia on ihan hyvä asia ja jos joku haluaa sitä tukea niin se pitää olla hänelle mahdollista, sanoo Kokoomuksen Kokkolan kunnallisjärjestön vaalipäällikkö Veijo Hukari.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.