Mainos

Vaalirahakohu: Uusi rahoittaja paljastui

MTV:n uutisten haltuunsa saamista Kehittyvien Maakuntien Suomi -yhdistyksen tilitapahtumista on paljastunut vielä yksi uusi vaalirahoittaja, Motonetin entinen omistaja, liikemies Lauri Juntunen. Juntunen jakoi tukea 21 000 euroa.

MTV:n haltuunsa saamista tilitapahtumista selviää, että KMS:n suurin rahoittaja on ollut Nova Group, joka jakoi yhdistyksen kautta rahaa poliitikoille kaikkiaan kahdeksan kertaa.

Liikemies Juntunen kertoo olleensa yhteydessä Nova Groupissa vaikuttaneisiin vanhoihin liiketuttaviinsa, jotka tunsivat poliitikkoja.

Nova Groupin nokkamiehet ehdottivat, että tuki jaettaisiin KMS:n kautta ehdokkaille. Juntunen toivoi, että rahoilla tuettaisiin kolmea varsinais-suomalaista kansanedustajaa, jotka edustavat sosiaalidemokraatteja, kokoomusta ja keskustaa.

- Sanoin vain, että mielestäni voitaisiin tukea Heli Paasiota (sd) ja ehkä Ilkka Kanervaa (kok), jos se oli siinä ehdokkaana ja jotain keskustalaista, Juntunen sanoo MTV:n uutisten haastattelussa.

Täsmätukea poliitikoille

KMS:n tilikirjoista käy selvästi ilmi, että poliitikoille jaettu tuki on ollut täsmätukea.

- Ensiksi tuen antaja on laittanut panon tilille ja sen jälkeen melkein samana päivänä tuki on kanavoitu näille eri tuen saajille ja niiden yhdistyksille. Periaatteessa se, joka tuen on antanut, on myös määrittänyt sen, kuka on tuen saaja, sanoo Ari Rajala Balance Consultingista.

Lauri Juntunen epäilee, että hänen toiveitaan ei ole noudatettu, koska esimerkiksi Heli Paasio ei ole saanut KMS:lta tukea.

Yhdistyksen kautta rahaa liikuteltiin kaikkiaan yli 400 000 euroa. Tänään tilillä oli enää 44,10 senttiä.

Katso Raija Kantomaan juttu (Kymmenen uutiset 16.6.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.