Mainos

Vaalirahakohu syö kansalaisten luottamusta poliitikkoihin

Ylivoimainen enemmistö MTV:n nettikyselyyn vastanneista on sitä mieltä, että vaalirahoituskohu nakertaa luottamusta poliitikkoihin. MTV3:n vaaliasiantuntija Kimmo Grönlund on arvioi perjantaina, että vaalirahoituksen selvittely on syönyt puolueiden uskottavuutta.

Yli 85 prosenttia kyselyyn vastanneista luottaa poliitikkoihin nyt vähemmän kuin ennen kohua.

- Luottamus häviää, kun aina ensin jyrkästi kielletään asiat, jotka myöhemmin osoittautuvat tosiksi ja sitten ollaan niin kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Saisivat hävetä!

- Puolueet ja kansanedustajat maksattavat kaiken muiden rahoilla: syntymäpäivät, matkat, teatterit. Ja keräävät kaiken mahdollisen lahjoituksena yrityksiltä: vaatteita, ruokaa, kalliita taide-esineitä. Tonnin tuloista me maksamme kaiken itse.

- Kuinka voisin luottaa, kun pääministerikin kiemurtelee kuin ankerias neliapilapellossa vältellessään totuuden kertomista.

- Se ei yllätä, että rahaa on saatu satoja tuhansia. Se ällöttää, että Urpiainen yrittää nostaa itseään kohun yläpuolelle, vaikka vasemmiston saamat rahamäärät ovat täysin samaa luokkaa. En ymmärrä, miksi yrityksen antama raha oikeistolle olisi jotenkin likaisempaa kuin järjestön antama raha vasemmistolle.

- Miten voi hoitaa yhteisiä asioita, jos ei ole aavistustakaan tukijoista ja vaalirahoituksesta? Tuntemattomatko niitä rahoja tuntemattomille jakavat?

- Korruptio kukoistaa. Kansanedustajat mälläävät MEIDÄN RAHOILLA!

- Kyllä se luottamus poliitikkoihin on nyt mennyt täysin, vaikka ei se kummoinen aikaisemminkaan ole ollut. Miksi ei voi reilusti sanoa, mistä tukea on tullut ja äänestäjä voi omilla aivoillaan miettiä, kannattaako tuota ehdokasta äänestää kun se on tuon ja tuon firman tukema.

Media saa pyyhkeitä

Vain alle 15 prosenttia vastaajista ei usko vaalirahakohun vähentäneen luottamusta poliitikkoihin. Useissa vastauksissa kritisoidaan median roolia jupakassa.

- Aikuisena ihmisenä tiedän, että kaikki puolueet saavat vaalitukea aatettaan kannattavilta tahoilta.

- Onhan tuo nyt itsestään selvää, että poliitikot saavat erinäisiä tukia. Ei niitä Maikkarilla pyöriviä mainoksia ilmaiseksi saa.

- Ei tämä nakerra uskottavuutta, koska ei se nyt kovin suuri siivu nakerrettavaksi ole. Ei tämäntyyppisen rahanliikuttelun politiikassa pitäisi kenellekään olla hirveän suuri yllätys, on se sitten reilua tai ei.

- Ei puolueiden vaan toimittajien uskottavuutta. Toimittajat pyörittävät tätä sirkusta. Jos toimittajilla riittäisi kiinnostusta samalla terhakkuudella patistaa puolueita hoitamaan lamaa niin hienoa!

- Ainahan puolueet ja ehdokkaat on saaneet tukia kuka mistäkin - se on ihan normaalia. Tuntuu että media on saanut aikaan TAAS tällaisen selvittelyjen tilan ja "kansa" innoissaan nauttii tilanteesta. Kyllästyttää jo jokapäiväinen vouhkaaminen!

- Mediaan on mennyt uskottavuus, en enää osta iltapäivälehtiäkään. Tekevät tyhjästä suuria juttuja, kuten nyt tämä "vaalikohu".

- Jokainen saa jakaa rahaansa kelle hyvänsä niin paljon kuin lompsa kestää. Mutta miksi he näin tekevät onkin jo toinen juttu.Eihän siinä jakamisessa ole nimittäin mitään järkeä.

MTV:n nettikyselyyn osallistui noin 1500 vastaajaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.