Mainos

Vaalirahakohu söi keskustaedustajien luottamuksen Jarmo Korhoseen

Keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen on menettänyt vaalirahakohun aikana rankasti luottamustaan keskustan eduskuntaryhmässä, paljastuu MTV:n uutisten tekemissä haastatteluissa.

Vaikka puheenjohtaja, pääministeri Matti Vanhasen tulkittiin jopa valehdelleen eduskunnalle vaalivuoden 2007 rahoitusneuvotteluista Nova Groupin edustajien kanssa, luottamus Vanhaseen tuntuu pitävän. Sen sijaan osa edustajista toivoo Korhosen vetävän tilanteesta johtopäätöksensä ja jättävän paikkansa.

- Kyllä puoluesihteeri on varmasti tilanteessa, jossa hän itse joutuu arvioimaan, onko hän muodostunut jo rasitteeksi puolueelle, kansanedustaja Mika Lintilä sanoo.

Samaa mieltä on myös maatalousministeri Sirkka-Liisa Anttila (kesk.). Anttilan mukaan Korhonen on hoitanut vaalirahoitustilanteen huonosti, mutta hänen on itse harkittava oma tilanteensa.

- Olisi jo vuosi sitten pitänyt kertoa, mikä tämä tilanne on, Anttila sanoo ja pitää keskustan maineen menetyksen kannalta vastuullisena juuri Korhosta, "puolueen vaalipäällikköä".

Pitkäaikainen kansanedustaja Juha Rehula sanoo olevansa tilanteeseen erittäin pettynyt ja suosittelee Korhoselle henkilökohtaisia johtopäätöksiä. Rehulan mukaan keskustassa luotettiin Korhosen aikaisempiin lupauksiin, että uusia vaalirahaskandaaleja ei enää synny.

- Kyllä tässä jonkinnäköisten johtopäätösten aika on. Nyt aletaan viimeistään olla tilanteessa, että pitää kertoa kaikki mitä kerrottavissa on.

Kalli luottaa Korhoseen

Sen sijaan keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli luottaa Korhoseen yhä. Koko vaalirahakohu alkoi vuosi sitten Kallin lausunnoista, kun hän kertoi jättäneensä vaalirahoituksensa julkistamatta, koska siitä ei seuraa sanktioita. Kallin mukaan Korhosella on puoluekokouksen mandaatti, johon eduskuntaryhmä ei voi puuttua.

Kalli näkee tilanteessa paljon hyvääkin:

- Minusta tästä pitää hakea positiivisia seikkoja. Kansalaisten kannalta on hyvä, että politiikan rahoituksen julkisuus ja avoimuus lisääntyy. Kun ajatellaan tulevaisuutta tämä on hyvä asia.

Viime viikonloppuna keskustan puoluehallituksen työvaliokunta keskusteli tilanteesta puhelinkokouksessaan, eikä Korhoselle esitetty epäluottamusta. Keskustan puoluesihteerin valitsee puoluekokous, joka kokoontuu vasta ensi kesänä.

Katso Eeva Lehtimäen juttu (Seitsemän uutiset 16.6.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.