Mainos

Vaalirahaa syytäneen Novan johtajille syytteet konkurssirikoksista

Helsingin kihlakunnansyyttäjät ovat päättäneet nostaa syytteet seitsemää Nova-yhtiöiden johtoon kuulunutta henkilöä vastaan. Konkurssirikoksista syytettyinä ovat muun muassa Tapani Yli-Saunamäki, Arto Merisalo sekä Aija Merisalo. Muut syytetyt ovat yritysten hallitusten jäseniä tai tosiasiallisia vallankäyttäjiä.

Henkilöitä syytetään törkeästä kirjanpitorikoksesta ja törkeästä velallisen epärehellisyydestä.Kihlakunnansyyttäjät Antti Vuorenmaa ja Tapio Nyrhilä vaativat syytetyille myös liiketoimintakieltoa. Kahden henkilön osalta syytteet koskevat myös liiketoimintakiellon rikkomista.

Syytteet koskevat Nova Group Oy:n ja Nova Kiinteistökehitys Oy:n varojen käyttöä. Konserni antoi muun muassa poliitikoille satojatuhansia euroja vaalirahaa eduskuntavaalien 2007 yhteydessä. Yhtiöt kaatuivat konkurssiin pahasti velkaantuneina kesällä 2009.

Nova Group Oy:n osalta epäillyt teot ovat ajoittuneet ajalle 1.1.2005-15.6.2009 ja Nova Kiinteistökehitys Oy:n osalta ajalle 16.10.2006-15.6.2009.

Jutun käsittely voi venyä jopa ensi syksyyn

Asian oikeuskäsittely pidetään Helsingin käräjäoikeudessa aikaisintaan keväällä 2011, todennäköisesti syksyllä 2011, riippuen käräjäoikeuden työtilanteesta.

Syyttäjien mukaan asiaan saattaa myöhemmin yhdistyä myös muita syyteasioita, jotka koskevat osittain samoja henkilöitä ja tapahtumia.Esimerkiksi lahjusrikosepäilyjen osalta syyteharkintasuoritetaan valtakunnansyyttäjänvirastossa.

Katso Salla Vuorikosken juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.