Mainos

Vaalipiirien tilanne vaaleissa – Keskusta johtaa monessa

Keskusta johtaa Oulun, Keski-Suomen, Lapin, SAvo-Karjalan ja Vaasan eduskuntavaalien ennakkoäänissä.

Puolue on saamassa tähän mennessä lasketuista ennakkoäänistä Oulussa 43,1 prosenttia ja toisena oleva perussuomalaiset 13,7 prosenttia.   

Kolmanneksi eniten ennakkoääniä on saanut Oulussa kokoomus, 12,6 prosenttia.  Oulun vaalipiirin äänikuningas on keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä, joka on kerännyt tähän mennessä reilut 12000 ääntä.  

Keskusta on saamassa nyt lasketuista ennakkoäänistä _keski-Suomessa 27,4 prosenttia. Toisena oleva SDP on saamassa Keski-Suomessa 19,8 prosenttia ennakkoäänistä.  

Keski-Suomen vaalipiirin äänistä on nyt laskettu 36 prosenttia. Keskusta oli vaalipiirin suurin puolue vuoden 2011 eduskuntavaaleissa.

Myös Lapissa Keskusta johtaa eduskuntavaalien ennakkoäänissä 

Lapin vaalipiirissä keskusta johtaa eduskuntavaalien ennakkoäänissä. Puolue on saamassa nyt lasketuista ennakkoäänistä 45 prosenttia ja toisena oleva vasemmisto 15,3 prosenttia. Kolmantena on perussuomalaiset 14,6 prosentin äänisaaliilla.     

Savo-karjalassa ja Vaasassa Keskusta myös johdossa

Keskusta rynni Savo-Karjalassa saaden ennakkoäänistä yhtä paljon kuin seuraavat perussuomalaiset ja sosialidemokraatit yhteensä.

Äänikuningattareksi näytti tulevan Hannakaisa Heikkinen, joka tekee paluuta edustakuntaan yhden vaalikauden jälkeen.  

Uudesta Savo-Karjalan vaalipiiristä valitaan 16 kansanedustajaa, kun aiemmin Pohjois-Karjalasta ja Pohjois-Savosta valittiin yhteensä yksi vähemmän.

Keskusta johtaa lisäksi eduskuntavaalien ennakkoäänissä Vaasan vaalipiirissä.

Keskusta on saamassa nyt lasketuista ennakkoäänistä 33 prosenttia. Toisena oleva perussuomalaiset on saamassa 14,7 prosenttia ennakkoäänistä. Vaasan vaalipiirin äänistä on nyt laskettu 40,9 prosenttia. 

SDP johtaa Pirkanmaan ja Hämeen ennakkoäänissä

SDP johtaa eduskuntavaalien ennakkoäänissä Pirkanmaan vaalipiirissä. Puolue on saamassa tähän mennessä lasketuista ennakkoäänistä 21,4 prosenttia.

Toisena on tällä hetkellä kokoomus, jonka ääniosuus on 19,4 prosenttia. Kolmanneksi sijoittuu keskusta, joka on saamassa ennakkoäänistä 17,5 prosenttia.

Hämeen vaalipiirin äänissä SDP on ennakkoäänissä johdossa 23,4 prosentin ääniosuudella. Puolue on parantamassa tulostaan, joka vuonna 2011 oli 21,6 prosenttia.

Kakkosena Hämeessä on kokoomus, jonka äänimäärä on 21,7 prosenttia eli hieman vähemmän kuin viime vaaleissa.

Keskusta on ottamassa kolmannen sijan 18,5 prosentilla. Parannus on huomattava verrattuna vuoden 2011 noin 10 prosentin osuuteen.

Satakunnassa tiukka kisa

SDP on hienoisessa johdossa ennakkoäänten perusteella Satakunnassa. Ennakkoäänten perusteella SDP on kiinni kahdessa paikassa.

Muutaman prosentin kymmenyksen takana demareita ovat keskusta ja perussuomalaiset, jotka ovat kiinni myös kahdessa paikassa. Keskusta olisi näin saamassa yhden lisäpaikan.

Kokoomus olisi puolestaan menettämässä yhden paikan ja saamassa näin Satakunnasta yhden kansanedustajan eduskuntaan.

Kaakkois-Suomessa tiukka kamppailu

Keskustan ja SDP:n ennakkoäänet olivat lähes tasoissa Kaakkois-Suomen vaalipiirissä. 

Eroa oli vain tuhannen äänen verran. Perussuomalaiset olivat kolmansia, ja kokoomus neljäs omilla tuhatluvuillaan.  

Uudesta Kaakkois-Suomen vaalipiiristä valitaan 17 kansanedustajaa, kun aiemmin Kymen ja Etelä-Savon vaalipiireistä valittiin yksi enemmän.  

Kokoomus johdossa Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa

Kokoomus on kärjessä eduskuntavaalien ennakkoäänissä Uudenmaan vaalipiirissä.

Kokoomus on saamassa nyt lasketuista ennakkoäänistä 25,5 prosenttia ja toisena oleva SDP 18,2 prosenttia. Kolmantena ovat perussuomalaiset 16,8 prosentin kannatuksella.  

Ennakkoäänten perusteella piikkipaikalla kisassa Uudenmaan vaalipiirin äänikuninkuudesta ovat Alexander Stubb (kok.) ja Timo Soini (ps.).

Kokoomus johtaa ennakkoäänissä myös Varsinais-Suomessa. Ennakkoäänten perusteella puolue on saamassa neljä paikkaa 21,2 prosentin kannatuksella.

Vaalipiirin kakkospaikasta kisaavat tasaluvuissa SDP ja perussuomalaiset 16,7 prosentin kannatuksella. Neljäntenä tulee keskusta 15 prosentin kannatuksella.   

SDP, perussuomalaiset ja keskusta ovat tällä hetkellä kiinni kolmessa paikassa. SDP olisi näin ollen menettämässä yhden paikan ja keskusta saamassa yhden lisää Varsinais-Suomessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja