Mainos

Vaalimaan tullimiehiä epäillään anastuksista

Keskusrikospoliisi on saamassa päätökseen Vaalimaan tullimiesten tupakka- ja viinavarkauksia koskevan esitutkinnan. Sen perusteella kuudentoista tullimiehen epäillään syyllistyneen anastuksiin, joiden määrä vaihtelee parista savukeaskista kymmeniin savukekartonkeihin ja kymmeniin litroihin alkoholia.

Jutun esitutkinta valmistuu vielä tämän viikon aikana. Tällöin asiakirjat siirtyvät poliisilta Haminan kihlakunnan syyttäjälle syyteharkintaan. Yhteensä Vaalimaan tullimiehet anastivat krp:n mukaan noin 140 litraa väkeviä alkoholijuomia, 140 laatikkoa olutta, 15 litraa viiniä, 15 litraa siideriä sekä 110 kartonkia savukkeita.

Tullimiehet olivat anastaneet useiden vuosien ajan matkailijoiden tullille luovuttamia ja hävitettäväksi määrättyjä alkoholi- ja tupakkatuotteita. Rikokset on tehty työvuorojen aikana yksin tai yhdessä toisten tullimiesten kanssa. Krp sai jutun tutkittavakseen syyskuun alussa tullin tekemän rikosilmoituksen perusteella. Esitutkinnassa on kuulusteltu yli 20:tä tullimiestä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.