Mainos

Vaalimaan tulli takavarikoi jättilastin pirtua

Vaalimaan raja-aseman tulli teki viikko sitten vuoden suurimman pirtutakavarikkonsa.

Tarkastuksessa löytyi venäläisen kuorma-auton kontista 9357 litraa 96-prosenttista pirtua. Katukaupassa alkoholin arvo olisi ollut tullin arvion mukaan vajaat kaksi miljoonaa markkaa.

Takavarikoitu Royal American -merkkinen pirtu oli litran suuruisissa pulloissa. Pullot oli piilotettu merikonttiin. Ne oli pakattu pahvilaatikoihin ja kätketty säkkien alle.

Pietarin lähistöltä matkaan lähtenyt kontti oli asiakirjojen mukaan menossa Helsingin Länsisataman kautta Yhdysvaltoihin. Tulli arvioi, että lastin määränpäänä oli Suomi. Vaikka lasti havaittiin jo Vaalimaalla antoi tulli auton jatkaa matkaa Suomessa. Se toivoi näin pääsevänsä pirtulastin vastaanottajien jäljille.

Rekka ajoikin Kouvolaan, mutta lastin tilaajia ei viranomaisten haaviin jäänyt, ennen kuin lastia seurannut tullivalvontaryhmä katsoi aiheelliseksi pysäyttää salakuljettaja. Rekan 42-vuotias pietarilainen kuljettaja on vangittu. Hän kiistää tietäneensä lastista mitään.

Aiemmin keväällä Vaalimaalla löydettiin 4000 litran pirtuerä. Pirtun salakuljetus on tullivalvontatarkastaja Ari Mäkisen mukaan kuitenkin jäämässä koko ajan vilkastuvan ammattimaisen savukkeiden salakuljetuksen varjoon. Itärajalla jää tullin haaviin joka vuorokausi vähintään 150 kartonkia savukkeita.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.