Mainos

Vaalimaan raja-asemalle neljä uutta rekkakaistaa

Vaalimaan rajanylityspaikalla avataan ensi kuun alussa neljä uutta rekkakaistaa. Ne eivät kuitenkaan ratkaisen kaikkia jonotusongelmia, koska liikenne kasvaa rajusti.

Vaalimaaalla uskotaankin, että tänä vuonna ohitetaan vuoden 2008 kaikkien aikojen ennäyts eli 2,7 miljoonan rajanylittäjän määrä.

Kaakkois-Suomen rajavartioston aluepäällikkö Pasi Marttinen kertoo, että rekkakaistoja viimeistellään parhaillaan.

- Töitä viimeistellään kuumeisesti Vaalimaan raja-asemalla. Uudet neljä rekkakaistaa avataan liikenteelle aivan ensi kuun alussa.

Uuden neljän kaistan käyttöönotto on erittäin hyvä alku, mutta se ei ratkaisevasti lisää liikenteen sujuvuutta.

- Tämä 600 metrin pätkä ei oikeastaan vaikuta liikenteen sujuvuuteen meidän puolella millään tavoin. Toiveissa on, että jossain vaiheessa tämä osuus jatkuu rajanylityspaikalle ja omaan rekkaterminaaliin asti niin, että saadaan Venäjän rekkaterminaalista meidän rekkaterminaaliin katkeamaton väylä Suomesta Venäjälle.

Vaalimaa on itärajan ylityspaikoista suurin, yhtä suuri kuin Nuijamaa ja Vainikkala yhteensä.

Pelkästään rekkaliikenne on kasvanut tänä vuonna yli kolmekymmentä prosenttia, eikä ole ihme, että täällä odotetaan uutta ennätysvuotta.

- Henkilöliikennekin kasvaa rajusti koko ajan. 2008 oli ennätysvuosi täällä Vaalimaalla, silloin n 2,7 miljoonaa matkustajaa ylitti rajan ja nyt mennään sen vuoden tasossa. Kyllä veikkaan että tänä vuonna ennätysvuosi tavoitetaan, kertoo Marttinen.

(MTV3)

Katso Juha Muurisen juttu Vaalimaalta

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.