Mainos

Vaalimaan liikenne kasvaa edelleen

Eniten alkuvuonna lisääntyi henkilöautoliikenne

Liikenne Vaalimaan raja-asemalla kasvaa yhä. Eniten tammi-toukokuussa lisääntyi henkilöautoliikenne, joka kasvoi yli 42 prosenttia. Niitä kulki rajan läpi kaikkiaan 257845. Matkustajien kokonaismäärä nousi lähes 30 prosenttia ja oli 708841 henkeä. Rajan ylitti viiden kuukauden aikana 133686 kuorma-autoa. Määrä on neljänneksen viime vuoden vastaavan ajan määrää suurempi. Linja-autoja ylitti rajan vain prosentin verran viimevuotista enemmän eli kaikkiaan 5258 ajoneuvoa.

Tavaraliikenteen kokonaismäärä kasvoi yli kymmenen prosenttia 994037 tonniin. Tavaraliikenteestä 60 prosenttia on kauttakulkuliikennettä. Rajalla olleet ongelmat tavaraliikenteen kuljetuksissa näkyvät tilastoissa. Tavaraliikenne putosi tuonnin osalta esimerkiksi toukokuussa puoleen.

Vaalimaan tulliaseman päällikön Markku Huumosen mukaan kasvu jatkuu eikä sen kattoa pystytä ennustamaan. Taustalla on mm. Haminan ja Kotkan satamien kehitys. Konttiliikenteen on arvioitu kaksinkertaistuvan vuosituhannen vaihteeseen mennessä ja se tulee näkymään myös Vaalimaan liikenteessä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.