Mainos

Vaalikysely sai eduskunnassa kuhinan aikaiseksi

Perussuomalaisten suosion kasvu puhuttaa eduskunnassa. MTV3:n uutisten tuoreessa kyselyssä perussuomalaisia kannattaa 14,6 prosenttia äänestäjistä. Kaikkien suurten puolueiden kannatus on puolestaan laskussa viime kevään mittaukseen verrattuna.

Keskustan, kokoomuksen ja SDP:n edustajat kommentoivat tuoreeltaan olevansa tyytymättömiä kyselyn tulokseen.

"Suuret puolueet saavat pitää tuoleistaan kiinni"

- Meidän pitää pystyä terästämään viestiämme ja oppia tekemistämme virheistä. Toisaalta vaalien tulos on se, joka ratkaisee eikä vaalikampanjointi ole vielä alkanut, toteaa keskustan puheenjohtaja, pääministeri Mari Kiviniemi.

- Aikamoinen vellonta on nyt meneillään. Äänestäjät hakevat omaa kotiaan ja omaa sijaintiaan. Tämän perusteella ei vielä osaa sanoa mikä on poliittinen tilanne ensi keväänä kun mennään vaaliuurnille, mutta kyllähän nämä gallupluvut ovat aika enteellisiä. Puolueet saavat kyllä pitää nyt tuoleistaan kiinni, kommentoi Seppo Kääriäinen (kesk).

Keskustan Antti Rantakangas myöntää, että tilanne on huolestuttava ja että loppukautena juoksua on parannettava.

"Tehdyistä ratkaisuista on ollut vaikeuksia kertoa"

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pekka Ravi toteaa, että kokoomuksella on parantamisen varaa.

- Emme me ole tyytyväisiä tähän kannatuslukuumme. Meidän on tehtävä työmme entistä paremmin ja osattava viestiä kansalaisille entistä paremmin työmme tuloksista sekä niistä perusteista joihin päätöksemme ja linjauksemme perustuvat.

"Protestimieliala kanavoidaan perussuomalaisiin"

- Eihän tähän kyselyyn voi olla tyytyväinen. Tässä näkyy nyt se, että kolme suurta puoluetta vuotaa perussuomalaisiin, eli kansalaiset kanavoivat protestimielialansa perussuomalaisiin ja heidän nousunsa on varsin kova, kommentoi SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen.

"Kuunnelkaa, mistä asioista Perussuomalaiset puhuu!"

Venäjällä valtiovierailulla oleva presidentti Tarja Halonen kommentoi MTV3:n uutisille uusinta puoluekyselyä. Halosen mielestä perussuomalaiset ovat nostaneet esiin sellaisia asioita, joihin myös muiden puolueiden olisi pitänyt tarttua. Hän kehottaakin puolueita kuuntelemaan, mistä perussuomalaiset puhuvat ja miettimään, syntyisikö samoista aiheista keskustelua laajemminkin.

(MTV3)

Katso Eeva Lehtimäen raportti kannatusluvuista

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.