Mainos

Vaalikonevastaukset paljastavat: Nämä 7 kysymystä repivät tulevaa hallitusta

Hallitusneuvottelut alkoivat perjantaina valtioneuvoston juhlahuoneistossa Smolnassa. Perjantaina neuvotteluista tihkui tietoa muun muassa siitä, että keskusta, perussuomalaiset ja kokoomus olisivat päässeet sopuun tulevan hallituksen sopeutuksen mittaluokasta. 

Kaikissa asioissa puolueiden kansanedustajat eivät kuitenkaan ole yksimielisiä.

MTV Uutiset selvitti vaalikonevastausten perusteella, mitkä kysymykset tulevan hallituksen kansanedustajia repivät eniten. Yhteensä seitsemän kysymyksen kohdalla hallituspuolueiden kannat jakaantuvat selkeästi.

Puolueiden linjat näkyvät

Esimerkiksi suurituloisten verotuksesta linjattaessa perussuomalaiset eivät kannattaneet helpotuksia. Kokoomuksen kansanedustajat ovat taas sitä mieltä, että keskituloa korkeampia tuloja saavien verotus on liian ankara. Keskustan joukoista löytyy edustajia sekä puolesta että vastaan.

Myös muun muassa EU:n ja Yhdysvaltojen vapaakauppasopimuksen sekä Suomen maahanmuuttopoliitikan kohdalla tilanne on samankaltainen.

Perussuomalaiset vastustavat vapaakauppasopimusta ja maahanmuuttajien määrän lisäämistä. Kokoomuslaiset kansanedustajat kannattavat sekä kauppasopimusta että maahanmuuton lisäämistä. Keskustan kansanedustajilla on molemmissa kysymyksissä sekä kannattajia että vastustajia.

Yksi kysymys jakaa mielipiteitä kaikkien puolueiden sisällä. Vaalikoneessa esitettiin väite "Venäjä on sotilaallinen uhka Suomelle", johon vastattaessa kaikkien kolmen tulevan hallituspuolueen rivit hajosivat.

Keskustan edustajista 40 prosenttia on väitteen kanssa samaa mieltä, 60 prosenttia eri mieltä. Perussuomalaisten keskuudessa samaa mieltä on 61 prosenttia ja eri mieltä 36 prosenttia. Kokoomuksessa samaa mieltä ovat 69 prosenttia ja eri mieltä 28 prosenttia kansanedustajista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja