Vaalikampanjoinnin loppurutistus alkoi Yhdysvalloissa

Yhdysvalloissa presidentinvaalien kampanjointi on kääntynyt loppusuoralle hirmumyrsky Sandyn aiheuttaman kaaoksen varjossa.

Presidentti Barack Obama aloitti päivän perehtymällä pelastustöihin, mutta jatkoi sitten Ohioon, joka on yksi vaalien vaa'ankieliosavaltioita. Sieltä hän jatkaa vielä Wisconsiniin, Iowaan ja Virginiaan.

Obaman edustaja Jen Psaki vakuuttaa, että kaiken kampanjoinnin keskellä presidentti jatkaa pelastustöiden johtamista. Hänen mukaansa jokaisen tapahtuman välillä presidentti on puhelinyhteydessä kuvernööreihin, pormestareihin ja pelastustyöntekijöihin.

Republikaanihaastaja Mitt Romney puolestaan aloitti kampanjoinnin aamulla New Hampshiressa. Hän syytti Obamaa poliittisten vastustajien demonisoinnista.

-Minä en tule edustamaan vain yhtä puoluetta, edustan yhtä kansakuntaa, julisti Romney kannattajilleen.

Reutersin ja Ipsosin kyselyn mukaan tilanne ehdokkaiden välillä on äärimmäisen tasaväkinen. Kysely lupaa Obamalle 47 prosentin kannatusta, ja Romney on vain prosenttiyksikön jäljessä. Ero mahtuu virhemarginaaliin.

Toisen tuoreen tutkimuksen mukaan Obama kuitenkin johtaa Romneya Ohiossa ja Floridassa. Näitä vaa'ankieliosavaltioita pidetään erittäin tärkeinä vaalien voittamisen kannalta.

Äänestys alkaa tiistaina iltapäivällä Suomen aikaa.

(MTV3 - AFP - Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat