Mainos

Lopputulosta vaikea sanoa, mutta yksi asia on selvä: "Trumpin kannattajien kapina tulee jatkumaan joka tapauksessa"

2:39

Yhdysvaltain tulevalla presidentilla on edessään vaikea tehtävä koota kahtiajakautunut kansa yhteen, arvioi Yhdysvaltain historian dosentti MTV Uutisille.

– Kumpi tahansa voittaa, hänellä on äärimmäisen vaikea tehtävä. Riippuu paljon siitä, kenellä on senaatin ja edustajahuoneen kontrolli. Jos Valkoinentalo ja kongressi ovat eri puolilla, silloin tilanne muuttuu hyvin vaikeaksi yhdistää. Trumpin kannattajien kapina tulee jatkumaan joka tapauksessa, MTV:n Seitsemän Uutisten deskivieraana ollut dosentti Markku Ruotsila Tampereen yliopistosta arvioi.

Ruotsilan mukaan on vielä vaikea sanoa, kumpi presidenttiehdokkaista voittaa kisan.

– Tietysti valitsijamiesjärjestelmä suosii demokraatteja, se on ihan selvä. Riippuu siitä, kumpi puoli saa ihmiset innostettua vaalipaikoille näissä keskeisissä vaa'ankieliosavaltioissa. 

– Jos latinot äänestävät hyvin suuressa joukossa, Clintonin voitto on aivan selvä. Mutta sitten on tämä suuri tuntematon. Kuinka paljon on niitä valkoisen työväenluokan jäseniä, jotka yleensä eivät koskaan äänestä ja jotka eivät näy mielipidetiedusteluissa. Kysymys on siitä, paljon Trump saa heitä innostettua, Ruotsila pohtii.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja