Mainos

Vaalien jälkipeli jatkuu

Kokoomuksen, SDP:n ja keskustan puoluehallitukset ovat koolla tänään. Talouden asiantuntijoiden mukaan tuleva hallitus on suurten haasteiden edessä.

Puolueet alkavat valmistautua hallitustunnusteluihin. Keskustan, kokoomuksen ja SDP:n puoluehallitukset kokoontuvat tänään arvioimaan eduskuntavaalien tulosta ja edessä olevien hallitusneuvottelujen kuvioita.

Hallitustunnustelijan tehtävän saanee keskustan puheenjohtaja Matti Vanhanen. Hän on sanonut, että uuteen hallitukseen voisi tulla kolme tai neljä puoluetta. Yhden suurista on jäätävä oppositioon.

Talouden asiantuntijoiden mukaan tuleva hallitus on suurten haasteiden edessä. Vanhustenhoidon remontti sekä hoitohenkilökunnan palkkaus ovat suurimpia haasteita.

Sekä Etla että Palkansaajien tutkimuslaitos ovat sitä mieltä, että väestön ikärakenteen jyrkkä muutos edellyttää nopeita toimenpiteitä.

- Meille tulee koko ajan lisää vanhuksia ja tilanne kriisiytyy ennen ptkää, kertoo Palkansaajien tutkimuslaitoksen johtaja Jaakko Kiander.

Etlan toimitusjohtaja Sixten Korkman sanoo, että kun huoltosuhde lähes kaksinkertaistuu, se pakostakin heijastuu suhdannevaikeuksina.

- Jo nyt näkyy suuria pulmia, ja olemme nähneet vasta alun. Tämä on viimeinen hallitus, jolloin väestön ikääntyminen ja eläkeläisten lukumäärä eivät vielä ole aivan hallitsevia piirteitä, mutta sekin aika pian koittaa, Korkman muistuttaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.