Mainos

Vaalien boikottiliike jyllää netissä Venäjällä

Venäjän internetissä presidentinvaalien boikotointiin kannustavan nettisivun suosiota on selitetty hakkerihyökkäyksellä. Venäjän presidentinvaalien lähestyessä kyseisellä sivulla on käynyt äänestämässä yli 60 000 kävijää.

Venäjän vaaleissa on perinteisesti ollut äänestyslipukkeessa mahdollisuus äänestää kaikkia ehdokkaita vastaan. Joulukuun 2007 duumavaaleissa käytännöstä luovuttiin.

"Äänestä kaikkia vastaan" -sivu avattiin viime joulukuussa. Sen perusti Internet-sivustoja suunnitteleva studio Colorlab Niznyi Novgorodissa.

Viranomaisten paheksunnan välttämiseksi sivuston tekijät vakuuttavat, että kyse ei ole mistään poliittisesta toiminnasta.

- Rakastamme vain rahaa, tekijät perustelevat.

Kommersant lehden (www.kommersant.ru) haastattelema 20-vuotias Artur Zagregov toteaa:

- Siinä ei ole mitään poliittista, älkää etsikö siitä mitään.

Tekijät antavat ymmärtää, että sivu on tarkoitettu lähinnä heidän toimistonsa mainokseksi, koska sivulta löytyy mainoslause: "Vuoden 2008 ongelma ratkeaa, kun käytätte meidän asiantuntijoita web-2.0 tyylillä"

http://www.protiwseh.ru/ -sivustossa aukeaa utuinen äänestyslipuke. Sivulla on vain mahdollista klikata vaihtoehtoa "kaikkia vastaan". Sen jälkeen ilmestyy "äänestäneiden" lukumäärä.

Tämä netti-tempaus ei ole ainoa laatuaan. Venäjän keskusvaalilautakunta on saanut sähköisesti 3000:n ihmisen vetoomuksen sen puolesta, että vaaleissa olisi todellista valinnanvapautta.

Venäjän keskusvaalilautakunnan pitämässä blogissa Livejournalissa käydään kiivasta keskustelua, onko vaalien boikotointiin kannustaminen lainvastaista. http://community.livejournal.com/izbirkom

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.