Mainos

Vaaliehdokkaat halutaan lähemmäksi äänestäjiä

Johanna Korhonen esittää Oikeusministeriölle tekemässään selvityksessä, että tulevien eduskuntavaalien ehdokkaat tulisi saada lähemmäksi äänestäjiä. Ehdokkaat tulisi saada paremmin esille verkkoon, kirjastoihin ja kauppakeskuksiin.

Keskeistä tiedonsaannin parantamisessa on Korhosen ehdotuksen mukaan oikeusministeriön www.vaalit.fi -sivuston uudistaminen. Ehdokkaat esittelisivät itsensä sivustolla ja heidän toimintaansa olisi mahdollista seurata siellä myös vaalien välillä. Ehdokkaat voisivat myös keskustella sivustolla äänestäjien kanssa.

Verkko ei tavoita kaikkia äänestäjiä

Korhonen ehdottaa, että äänioikeutetuille lähetettäisiin virallisen äänioikeusilmoituksen mukana perustiedot oman vaalipiirin ehdokkaista. Lisäksi kuntien kirjastoihin voitaisiin perustaa infopisteitä, joihin vaaliesitteitä saisi tuoda jaettavaksi.

Korhonen suosittaa myös, että kaupat sallisivat ehdokkaiden kampanjoinnin kauppakeskuksissa. Näin ehdokkaat voisivat tavata äänestäjiä siellä, missä he muutenkin asioivat. Nykyisin vaalikampanjointi on useimpien kauppakeskusten sisätiloissa kielletty.

Oikeusministeriö teetti maksuttoman julkisuuden käytöstä selvityksen, koska vaalikampanjat ovat viime vuosina muuttuneet entistä kalliimmiksi. Uudistusten tarkoituksena on myös vähemmän tunnettujen ehdokkaiden näkyvyyden parantaminen demokratian edistämiseksi.

Korhosen ehdotuksen pohjalta hallitukselle tulee harkittavaksi pienimmille puolueille myönnettävä vaalituki. Nyt puoluetukea saavat vain eduskuntaan edustajansa saaneet puolueet.

Ehdokkaiden näkyvyydestä ja äänestäjien tiedonsaannin turvaamisesta voi keskustella internetissä osoitteessa www.otakantaa.fi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.