Mainos

Vaalibloggarit: Katainen pesi muut väittelyssä

Ylen eilisen Vaalistartti-keskustelun ylivoimainen kuningas oli kokoomuksen Jyrki Katainen, katsovat MTV3:n vaalibloggaajat.

Bloggaajat pisteyttivät puheenjohtajista neljä suosikkiaan asteikolla 1-5, ja Kataisen pistesaalis on 13. Vihreiden Anni Sinnemäki saa bloggaajilta yhteensä 7 ja perussuomalaisten Timo Soini 6 pistettä. RKP:n Stefan Wallin saa 3 pistettä, SDP:n Jutta Urpilainen 2.

Yrittäjä Marko Kulmala etsi väittelijöistä etenkin hyvää johtajuutta ja löysi sitä eniten Kataisesta. Kulmalan mukaan tulevan pääministerin on oltava uskottava krisijohtaja.

- Katainen tuli kaapista ulos ja esiintyi selkeästi, varmasti ja ammattimaisesti. Tentin yllättäjä verrattuna viime aikojen vaisuihin esityksiin. Ei pysty peittämään epäluuloaan Mari Kiviniemeä kohtaan, vaikka taitavasti yrittääkin.

Myös Elinkeinoelämän valtuuskunnan johtaja Matti Apusen suosikki on Katainen, jolle "pikku suivaantuminen" teki Apusen mukaan vain hyvää.

- Kaiken kaikkiaan kun hakee tentin menestyjiä, jokainen voi ratkaista asian omalta kohdaltaan yksinkertaisella peruskysymyksellä: Kenen puoluejohtajan hoitoon antaisit omat rahasi?

Kirjailija Jussi Lähde kuitenkin nostaa ykköseksi perussuomalaisten Soinin, joka hänen mukaansa on "suomalaisen politiikan Matti ja Teppo".

- Soini oli ainoa, joka puhui yleisölle. Muut puheenjohtajat kävivät keskinäistä keskustelua.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.