Mainos

Uzbekistanin presidentti yritettiin murhata

Uzbekistanin sotilaat sulkivat tänään pääkaupungin Tashkentin keskustan sen jälkeen, kun siellä oli sattunut useita räjähdyksiä. Uzbekistanin presidentti Islam Karimov sanoi televisiossa, että räjähdykset oli suunnattu häntä vastaan.

Alustavan arvion mukaan räjähdyksissä sai surmansa 10 ihmistä ja useita muita haavoittui. Venäjän tv:n mukaan muutama epäilty oli pidätetty Tashkentin lentokentällä. Tietoa ei voitu heti kuitenkaan vahvistaa.

Karimov tuomitsi iskut heti televisiopuheessaan ja tähdensi, että pommien asettajat olivat yrittäneet murhata hänet. Presidentin oli määrä johtaa hallituksen istuntoa hallintorakennuksessa, kun kaksi autopommia räjähti sen lähellä. Jopa seitsemän muuta räjähdystä kuultiin ensimmäisten jälkeen. Karimov oli lähestymässä rakennusta räjähdysten sattuessa. Heti niiden jälkeen häntä kuljettanut auto kääntyi tulosuuntaansa ja poistui paikalta. Palomiehet yrittivät sammuttaa hallintorakennuksessa palavaa tulta ja rakennus itsessään näytti pahoin tuhoutuneelta.

-(Iskun) tarkoituksena oli surmata presidentti, rikkoa maassa vallitsevaa järjestystä ja pelottaa meitä, mutta meillä on joukkoja, jotka taistelevat ääriaineksia vastaan, Karimov sanoi tv:ssä.
Mikään ryhmä ei ole ilmoittautunut iskujen tekijäksi, mutta diplomaattilähteiden mukaan Karimovia vastustavat islamilaiset ääriainekset ovat todennäköisimpiä syyllisiä.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.