Mainos

Uzbekistanin joukot palasivat itärajan mellakkakaupunkiin

Uzbekistanin itärajalla sijaitsevan Kara-Suun kaupungin asukkaat kertovat maan turvallisuusjoukkojen palanneen viime yönä. Maan opposition mukaan viime viikonlopun levottomuuksissa alueella kuoli yli 700 ihmistä.

Uzbekistanin sotilasjoukot ovat ottaneet haltuun maan itärajalla olevan Kara-Suun kaupungin. Asiasta kertovat venäläiset uutistoimistot. Joukkojen kerrotaan pidättäneen kapinallisten johtajan sekä useita viime viikonlopun mielenosoitusten johtajia. Kaupungissa oli levottomuuksia viime viikolla.

Paikallisten asukkaiden mukaan turvallisuusjoukot palasivat Kara-Suuhun viime yönä. Kaupunki on kuitenkin edelleen eristetty toimittajilta. Uutistoimisto Interfaxin mukaan Uzbekistanin sisäministeriö on ilmoittanut, että tilanne kaupungissa on vakaa.

Levottomuudet alkoivat Andizhanin kaupungissa oikeudenkäynnistä, jossa oli syytettynä 23 paikallista liikemiestä radikaalin islamilaisen ryhmän muodostamisesta ja suunnitelmista maan hallituksen kaatamiseksi. Aseistautuneet miehet vapauttivat viime perjantaina liikemiesjoukon vankilasta. Sekasorron aikana saivat alkunsa myös mielenosoitukset, joissa vaadittiin muun muassa Karimovin eroa.

Levottomuudet levisivät sunnuntaina naapurikaupunkiin Kara-Suuhun, jossa mielenosoittajat muun muassa sytyttivät hallintorakennuksia tuleen. Hallituksen mukaan verenvuodatuksessa kuoli 169 ihmistä. Oppositio on puolestaan arvioinut, että surmansa saaneita on ainakin 745.

(MTV3-Reuters-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.