Mainos

UV-säteily oli kesällä kohtalaista

Auringon ultraviolettisäteily oli pilvisestä säästä huolimatta kohtalaista viime kesänä. Voimakasta säteilyä mitattiin kolmena päivänä.

Ilmatieteen laitokselta kerrotaan, että toukokuun alun ja elokuun lopun välisenä aikana UV-indeksi oli voimakasta kolmena päivänä. Utössä 8. heinäkuuta sekä Helsingissä 5. ja 20. heinäkuuta.

UV-indeksillä tarkoitetaan ihon punehtumisen kannalta merkityksellisen säteilyenergian määrää. Ultraviolettisäteilyltä suojautumista suositellaan, kun UV-indeksi saavuttaa arvon 3. Tämä suojautumisraja ylittyi koko Suomessa kesällä lähes päivittäin.

Suurimmat UV-indeksin arvot mitattiin Etelä- ja Keski-Suomessa heinäkuun alussa mutta myös heinäkuun lopussa, jolloin yläilmakehän otsonikerros oli normaalia ohuempi.

Pohjois-Suomessa UV-säteily oli voimakkainta kesä-heinäkuun vaihteessa. Ilmatieteen laitos mittaa auringon UV-säteilyä kuudella paikkakunnalla eri puolella Suomea. Mittaustuloksia saadaan kesäkaudella Utöstä, Helsingistä, Jokioisista, Jyväskylästä, Sotkamosta ja Sodankylästä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.