Mainos

Uuttavuotta juhlittiin kohtuullisen rauhallisesti

Poliisin ja hätäkeskusten mukaan viime yö oli monin paikoin jopa hieman rauhallisempi kuin uudenvuodenyöt yleensä. Sade hillitsi juhlintaa monin paikoin. Raketteja ammuttiin kuitenkin normaalia enemmän ja ne olivat erittäin kovaäänisiä.

Uuttavuotta on juhlittu Suomessa kohtuullisen rauhallisesti. Juhlinta piti hätäkeskukset ja poliisin kiireisenä koko yön, mutta suurilta tuhoilta vältyttiin. Juhlinta rauhoittui varhain aamulla.

Hätäkeskuksia työllistivät varsinkin pienet palot ja poliisia häiriökäyttäytymiset. Esimerkiksi Länsi-Uudenmaan hätäkeskuksen 15 kunnan alueella oli uudenvuodenyönä 36 paloa, joista useat olivat syttyneet raketeista. Raketit sytyttivät aattoillan aikana paloja myös ainakin Oulussa, Kuusankoskella, Kaarinassa, Turussa ja Ruovedellä.

Poliisin ja hätäkeskusten mukaan yö oli monin paikoin kuitenkin jopa hieman rauhallisempi kuin uudenvuodenyöt yleensä. Helsingin pelastuslaitoksen ensihoitopalvelulla oli kiireellisiä ensihoitotehtäviä runsaat 130, kun aikaisempina vuosina niitä on ollut jopa 200.

Monin paikoin sade hillitsi juhlintaa. Tästä huolimatta enimmäkseen rakettien aiheuttamia roskalaatikkopaloja oli yön aikana poikkeuksellisen paljon. Vakavimman vaaratilanteen ilotulitusraketti aiheutti Kuopiossa, jossa raketti iskeytyi rivitalohuoneiston ikkunan läpi ja räjähti asunnossa. Kukaan ei loukkaantunut.

Ilotulituksista häiriöilmoituksia

Ilotulitteiden paukuttelu koettiin paikoin häiritsevämmäksi kuin aikaisemmin. Esimerkiksi Länsi-Suomessa häiriöistä tuli poikkeuksellisen paljon ilmoituksia. Raketteja ammuttiin normaalia enemmän ja ne olivat erittäin kovaäänisiä. Myös muualla maassa hämmästeltiin ilotulitteiden suurta määrää.

Silmävammoja ilotulitusraketit aiheuttivat kymmenille ihmisille. Vakavilta leikkaushoitoa vaativilta vammoilta vältyttiin kuitenkin ainakin pääkaupunkiseudulla, mikä on Hyksin silmäklinikan ylilääkärin Tero Kivelän mukaan paras tilanne koko 2000-luvulla.

Helsingissä nuorisoasiainkeskuksen auttamisoperaatio avusti yön aikana yli 50 nuorta. Poliisi joutui poistamaan häiriökäyttäytymisen takia Senaatintorin uudenvuodenjuhlasta Helsingissä vajaat 50 ihmistä.

Merellä ja teillä uusivuosi oli muutoin rauhallinen, mutta rattijuoppoja oli liikkuvan poliisin mukaan liikkeellä tavallista enemmän.

Vuodenvaihteen ajan vakavin liikenneonnettomuus sattui uudenvuodenaaton illalla Virroilla, jossa yhdeksän ihmistä loukkaantui kahden auton törmäyksessä. Suomussalmella paloi aattoiltana osa matkailuyrityksestä, ja vuoden viimeisenä tuntina Mäntsälässä paloi omakotitalo asumiskelvottomaksi.

Vakavimmat väkivallanteot tapahtuivat uudenvuodenaattona Teuvalla ja Oulussa. Teuvalla tytär puukotti äitiään perheen kotona. Äiti sai hengenvaarallisia vammoja. Oulussa nuori mies sai hengenvaaralliset vammat puukotuksessa kerrostalon rappukäytävässä Toppilassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.