Mainos

Uutta vahvistusta Palme-tiedoille

Etelä-Afrikan tiedustelupalvelun entinen päällikkö Dirk Coetzee sanoi eilen, että Ruotsin pääministeri Olof Palmen murhasi Anthony White -niminen rhodesialainen, joka on sittemmin muuttanut Kyprokselle.

Tiedustelupalvelun erikoisosaston entinen johtaja Coetzee ja hänen seuraajansa Eugene de Kock kertovat yhtäpitävästi Etelä-Afrikan valkoisen hallituksen antamasta tehtävästä. "Operaatio Pitkä kurkotus" merkitsi kuolemantuomiota tunnetuimmille ja näkyvimmille rotuerottelun vastustajille jollainen pääministeri Palmekin oli.

Miesten mukaan Palmen murhaa suunnitteli 80-90 tiedustelupalvelun agenttia. Coetzee kertoi, että Palmen murhaan sekaantunut Etelä-Afrikan tiedustelupalvelun agentti Craig Williamson oli yhteydessä Anthony Whiteen, joka murhasi Palmen.

Williamson kiistää yhteytensä

Williamson on kiistänyt yhteytensä Palmen murhaan. Hän sanoi tällaista tietoa "sekopäiseksi". Ruotsin poliisin mukaan Williamson todella oli Tukholmassa 1986, kun Palme murhattiin. Hän ei kuitenkaan käynyt lähelläkään murhapaikkaa.

De Kock oli erikoisosaston johtaja Palmen murhan aikoihin. Hänet tuomittiin viime kuussa muun muassa kuudesta murhasta. Coetzeeta puolestaan syytetään joulukuussa yhdestä murhasta, jonka hän on jo tunnustanut.

Ruotsin viranomaiset ovat suhtautuneet toistaiseksi varsin epäilevästi Palmen murhaa koskeviin eteläafrikkalaisiin paljastuksiin. He aikovat kuitenkin tutkia uudet tiedot. Niin ovat luvanneet myös Etelä-Afrikan viranomaiset.
(STT-Reuter-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.