Mainos

Uutta tietoa marjojen ravintoaineista

Kotimaisten marjojen sisältämistä ravintoaineista on saatu uutta tietoa. Tuoreen väitöstutkimuksen mukaan marjoja kannattaa syödä monipuolisesti, koska eri marjoilla on omat vahvuutensa.

Maisteri Sari Häkkisen tutkimuksessa selviteltiin erityisesti marjojen flavanoli- ja fenolihappopitoisuuksia. Kyseisiin antioksidantteihin liitetään monia terveydelle edullisia vaikutuksia.

Flavanolia löytyy tutkimuksen mukaan eniten karpalosta, juolukasta, mustaherukasta, marja-aroniasta sekä variksen-, pihlajan- ja tyrnimarjasta. Mesimarja, vadelma, lakka ja mansikka puolestaan sisälsivät runsaasti ellagihappoa, joka on eräs fenolihapoista.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.