Mainos

Uutta ilmettä monikäyttöisillä sisustusseinälevyillä

Monikäyttöiseksi levyn tekevät sen kiinnitykseen käytetyt listat. Mdf-runkoisen peruslistan lisäksi saumoihin voidaan asentaa kourumainen alumiinilista - siihen voi ripustaa koukkujen avulla esimerkiksi valaisimia, hyllyjä tai yöpöydän tasoja - tai erityisen valaisinlista, johon kiinnitetään pienet ja sirot lukulamput.

Itse levyn mitat ovat 2400 x 300 mm. Sitä saa useammassa kuosissa; tässä nähtävän mokan lisäksi esimerkiksi aitopuuviiluna sekä kiehtovana nahkajäljitelmänä. Runko on mdf:ää ja pinta päällystetty kestävällä terracell-kalvolla.

Koolaus tehdään 600 mm jaolla sopivasta rimasta; kovin paksua tavaraa tähän ei kannata käyttää varsinkaan pienemmässä huoneessa.

Asennus aloitetaan tarkistamalla lattian suoruus. Tarvittaessa alin levy kaavataan sen mukaiseksi, sillä lähdön on oltava ehdottoman suora - pelivaraa ei saumoissa ole yhtään. Jakoa suunniteltaessa on nyt muistettava ottaa huomioon myös mahdollisesti käytettävän asennuslistan korkeus: jos seinään halutaan hyllyjä tai valaisimia, niiden korkeus on päätettävä ensin ja suunniteltava jako sen mukaan.

Tässä huoneessa päädyttiin kaventamaan sekä alin että ylin levy 24 cm levyisiksi. Huoneen leveys oli yli kolme metriä, joten saman symmetrisyyden jatkamiseksi myös pystysuunnassa sijoitettiin pystysauma siististi tasan puoliväliin.

Sähkömies oli kävi laittamassa pistorasioihin korokepalat, joiden avulla ne saatiin samaan tasoon uuden seinäpinnan kanssa.

Vaakalistat kiinnitetään koolauspuihin. Mdf-listoissa on ruuvinreiät valmiina, alumiinilistoihin ne on ensin porattava. Levyjen kaikissa reunoissa on syvät urat, joihin listat uppoavat ja pitävät ne paikallaan. Levyt koputellaan tiiviisti kohdalleen vasaralla; lyöntikalikkaa on ehdottomasti käytettävä suojaamaan reunoja.

Siistin lopputuloksen viimeistelevät lyhyet pystylistat, jotka naputetaan varovasti levyjen päätysaumoihin ennen seuraavan vaakalistan kiinnittämistä.

Kokonaisen seinän päällystämisen lisäksi levystä voi valmistaa vaikkapa sängynpäädyn tai hyllykön taustan.

Lisätietoja:

JAPE Group Oy, Vantaa, Petikko (myös näyttely)

www.japegroup.com

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.